Nepoata actriței clujene Bara Margit a dezvăluit abuzurile la care a fost supusă de tatăl ei

Ultima actualizare:

Fiică a înotătorului maghiar Zoltán Szilágyi, participant la trei ediții ale Jocurilor Olimpice (1988, 1992 și 2000), Liliána Szilágyi (25 de ani) a făcut o serie de dezvăluiri care au șocat lumea sportului. Sportiva și-a acuzat tatăl de abuzurile la care a supus-o în perioada în care a antrenat-o.

Înotătoarea Liliana Szilagyi și-a însoțit postarea de pe Instagram cu o fotografie elocventă
Înotătoarea Liliana Szilagyi și-a însoțit postarea de pe Instagram cu o fotografie elocventă

Într-o postare făcută pe Instagram, înotătoarea din Ungaria a mărturisit direct ceea ce o apasă de atâta vreme: ”Am fost abuzată. La 25 de ani, sunt gata să spun cele mai grele cuvinte pe care le-am rostit vreodată. După atâta durere și luptă, m-am trezit. (...) Am fost abuzată de un om de la care ar fi trebuit să primesc cea mai mare dragoste, cel mai mare sprijin. Tatăl meu m-a abuzat. Fizic, emoțional, sexual. De când eram copilă”, și-a început destăinuirea sportiva care este, potrivit digisport.ro, nepoata lui Margit Bara, o actriță de film maghiară născută în 21 iunie 1928, la Cluj. Aceasta a apărut în 25 de filme pentru marele ecran, 2 filme de televiziune și două seriale, majoritatea în limba maghiară, între 1956 și 1978. Ea a decedat în 25 octombrie 2016, la Budapesta.

Liliana Szilagyi a pomenit mai apoi despre faptul că a suportat diverse pedepse fizice, că a fost intimidată de tatăl său, pe care îl acuză că nu i-a oferit dragoste și atenție. Acestea au fost și motivele pentru care, în 2016, pe când avea 20 de ani, a decis să rupă orice relație cu dr. Zoltan Szilagyi, cel care este cunoscut drept un avocat bogat și un antrenor de înot care se ocupă de copii.

Liliána Szilágyi a fost medaliată la CE de juniori 2012

Specializată în stilul fluture, Liliána Szilágyi s-a născut în 19 noiembrie 1996. Ea a cucerit două medalii (aur și argint) la 100 m și 200 m fluture la Campionatele Europene de înot pentru juniori din 2012 de la Anvers, Belgia. Legitimată la Kőbánya Swimming Club din Budapesta, ea a fost antrenată de Gyorgyi Turi.

În același an, Szilagyi s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, însă nu a reușit să avanseze în semifinale, clasându-se pe locul 34 la general la 100 m fluture. În 2014, Szilagyi a reprezentat Ungaria la Jocurile Olimpice de vară pentru tineret, organizate la Nanjing, China, câștigând medalia de aur la 100 și 200 m fluture.

În 2016, la Campionatul European de seniori de la Londra, ea a câștigat medalia de argint la 200 m fluture. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net