Nici Dominic Thiem nu va participa la Australian Open

Aflat pe locul 15 în clasamentul mondial, austriacul Dominic Thiem a anunţat, astăzi (marţi, 28 decembrie), că nu va participa la Australian Open, primul turneu de grand slam al anului 2022. Acesta se alătură canadianului Milos Raonic, care va absenta de la întrecerea de la Melbourne.

Dominic Thiem a spus că îi place să joace la Melbourne (Foto: EPA-EFE)
Dominic Thiem a spus că îi place să joace la Melbourne (Foto: EPA-EFE)

Thiem și-a făcut anunțată decizia printr-un mesaj postat pe rețelele sociale: “Salut tuturor! După cum ştiţi, am revenit în Austria pentru a mă recupera după antrenamentele grele de la Dubai şi uşorul regres în pregătire. Acum mă simt bine din nou. Încheietura mâinii este în stare optimă şi mă antrenez normal, cu intensitate foarte bună”, a spus austriacul, care a continuat: ”După scurta vacanţă, eu şi echipa mea au evaluat situaţia şi am decis să schimbăm programul meu iniţial de turnee. Voi începe anul în America de Sud, la Cordoba Open, în Argentina, la sfârşitul lunii ianuarie. Ca urmare nu voi juca în acest an la Australian Open, la Melbourne, oraş pe care îl iubesc şi de unde am amintiri frumoase ale unor meciuri de neuitat în faţa unui public extraordinar. Îmi vor lipsi fanii australieni, dar vor reveni acolo în 2023. Considerăm că aceasta este decizia corectă pentru a avea o revenire bună în competiţii. Deocamdată voi rămâne în Austria câteva zile, iar apoi voi pleca pentru a mă antrena în aer liber şi a fi pregătit pentru prima competiţie a sezonului”, a spus Thiem, care le-a urat fanilor săi ”An Nou fericit, cu multă sănătate!”.

Milos Raonic se resimte după o accidentare la picior

Confruntat cu probleme fizice de mai mult timp, nici Milos Raonic (30 de ani) nu va participa la Australian Open. Jucătorul canadian a disputat numai douăsprezece meciuri în 2021 din cauza unei accidentări la picior. El nu a mai jucat din luna august, de la turneul ATP 250 de la Atlanta. Absenţa de la Australian Open este a patra consecutivă la un turneu de grand slam.

Canadianul a participat neîntrerupt la turneul de la Melbourne din 2011. El a ajuns în semifinale în 2016, când a fost eliminat în semifinale, de Andy Murray. La ediţia din acest an, Raonic a fost învins în ”optimi de Novak Djokovici.

Milos Raonic are în palmares o finală jucată la Wimbledon, în 2016. El a ocupat locul 3 mondial, în acelaşi an. Acum, el se află pe locul 70 ATP.

Australian Open se va desfășura între 17 şi 30 ianuarie 2022.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net