Norocul Simonei. Meciul lui Halep a fost mutat pe o arenă acoperită înainte ca o furtună să perturbe programul US Open

Ultima actualizare:

    Simona Halep a făcut un al doilea meci foarte bun la US Open 2021Foto: Guliver / GettyImages
Simona Halep a făcut un al doilea meci foarte bun la US Open 2021Foto: Guliver / GettyImages

Revenită după accidentările suferite în acest an, constănțeanca a câștigat la pas (6-3, 6-1) meciul cu slovaca Kristina Kukova (111 WTA), jucătoare ajunsă pe tabloul principal de simplu din postura de lucky-loser.

Mai apoi, Halep a recunoscut că a avut și ceva noroc. Nu din punct de vedere sportiv, ci administrativ. „Este întotdeauna dificil să joci pe terenul central. Am fost un pic norocoasă astăzi. Am avut şansa să joc aici, cu acoperişul închis. Am aflat după încălzirea de dimineaţă că voi juca pe terenul central. Am fost fericită şi m-am bucurat de aceste momente”, a spus Simona, făcând referire la faptul că partida ei a fost mutată de pe terenul numărul 17, unul lipsit de acoperiș, pe cea mai mare arenă din complexul de la Flushing Meadows. Mai apoi vremea neprielnică a făcut ca mai multe meciuri să fie amânate, între acestea fiind şi cele de dublu în care ar fi trebuit să evolueze Horia Tecău, Monica Niculescu şi Gabriela Ruse.

Halep spune că nu mai resimte dureri

Pe de altă parte, Halep s-a referit și la dispoziția ei. Aflată pe locul 13 mondial, ea a mărturisit că se simte bine și și-a recâștigat încrederea. ”Nu mai simt durere. Asta e un semn foarte bun. Mental, mă simt mai bine. Capăt tot mai multă încredere după fiecare meci. La fiecare meci mă simt mai bine. E vorba despre faptul că joc meciuri, pentru că nu mi-a fost uşor când am venit în SUA, dar acum am patru meciuri bune în spate, iar accidentarea nu mă mai supără”, a spus Simona, care a adăugat că nu i s-a mai întâmplat să sufere o ruptură a mușchiului în două locuri. ”Nu am ştiut cum să gestionez durerea. Nu am mai păţit aşa ceva. A trebuit să fac exerciţii ca atunci când eram mică. Umblam încet, doar pe vârfuri. A fost o recuperare dificilă, care a durat 4-5 ore pe zi. Am forţat şi nu am putut să joc la Wimbledon, dar apoi mi-am dat o pauză. Am fost nesigură, dar mi-am spus că, dacă nu reuşesc să revin în acest an, voi reîncepe de la anul. Asta m-a ajutat să mă recuperez mai bine”.În turul următor, al 3-lea, Halep o va înfrunta pe  Elena Ribakina (Kazahstan / 20 WTA), care s-a impus cu 6-1, 6-4 în disputa cu Caroline Garcia (Franța / 62 WTA). 

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net