Novak Djokovic nu va putea juca nici la Roland Garros, dac─â nu se vaccineaz─â

17 ianuarie 2022

Noua lege care va fi promulgat─â ├«n Fran╚Ťa, referitoare la obligativitatea certificatului de vaccinare ├«l pune pe Novak Djokovic ├«n situa╚Ťia de a nu-╚Öi putea ap─âra titlul nici la Roland Garros.

novak djokovic jpeg

"Certificatul de vaccinare a fost adoptat. De ├«ndat─â ce legea va fi promulgat─â, certificatul va deveni obligatoriu la intrarea ├«n cl─âdirile publice supuse deja permisului sanitar (stadion, teatru sau sal─â) pentru to┼úi spectatorii, practican┼úii, profesioni┼čtii francezi sau str─âini", a scris ministrul Sporturilor din Fran╚Ťa, Roxana M─âr─âcineanu, pe Twitter.

Cu toate acestea, Gilles Moretton, pre┼čedintele Federa┼úiei Franceze de Tenis, a declarat, duminic─â, c─â se lucreaz─â la un set de reguli pentru sportivii str─âini nevaccina┼úi, pe baza unei inten┼úii anterioare a Ministerului Sporturilor, care ├«ns─â nu mai este de actualitate. "Echipele noastre lucreaz─â ├«n colaborare cu autorit─â┼úile publice, care vor preciza ├«n timp util regulile referitoare la primirea sportivilor str─âini nevaccina┼úi pentru turneul nostru", a spus el.

Protocoalele de s─ân─âtate impuse ├«n timpul evenimentelor sportive majore din Fran┼úa, ├«n special bulele sanitare, ar permite "cuiva precum Novak Djokovic s─â poat─â intra pe teritoriul Fran┼úeiÔÇŁ ┼či s─â participe la Roland-Garros, spunea, la 6 ianuarie, ministrul Sporturilor, Roxana M─âr─âcineanu, la France Info. ├Äns─â situa┼úia s-a schimbat dup─â ce a fost adoptat ceritifcatul de vaccinare, iar Roxana M─âr─âcineanu a dat asigur─âri c─â nu vor fi create bule speciale pentru sportivii nevaccina┼úi, a┼ča cum se inten┼úiona.

"Nu se pune problema ca pentru sportivi, arti┼čti, personalit─â┼úi, s─â existe derog─âri de la regul─âÔÇŁ, a declarat ┼či Christophe Castaner, pre┼čedintele grupului LREM din Adunarea Na┼úional─â, camera inferioar─â a parlamentului francez.

El a ad─âugat c─â Novak Djokovici nu va juca dac─â nu respect─â o regul─â care se va aplica spectatorilor sau copiilor de mingi.

Astfel, Novak Djokovic riscă să piardă al doilea Grand Slam din cauza refuzului său de a se vaccina. Conform ATP, în tenisul masculin, 97 dintre primii 100 de jucători din lume sunt vaccinaţi, în timp ce la feminin proporţia de vaccinare este de 85 la sută.

Novak Djokovic a părăsit Australia, duminică, la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a fost respins de un tribunal din Melbourne. El nu a putut astfel să joace la Australian Open.

Turneul de la Roland Garros va avea loc ├«ntre 22 mai ┼či 5 iunie.

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
handbaliste rapid poligon jpg
simona halep jpg
gigi becali jpg
cfr cluj jpg
voluntari fcsb jpg
djokovic victoria 1000 jpg