O româncă e cea mai bună gimnastă din SUA


    Maya face furori  la concursurile  naționale
Maya face furori la concursurile naționale

Maya Mândruţ are doar 10 ani, dar este deja un nume în gimnastica din Statele Unite ale Americii. Este născută în SUA, după ce părinţii ei s-au mutat acolo în 2002, dar aceştia o consideră tot o sătmăreancă, aşa cum se consideră şi ei.

„Am plecat din ţară deoarece soţul meu, Sorin, a găsit un loc de muncă în State in construcţii. Ne doream un viitor mai bun. Actualmente este un contractor şi are firma lui de construcţii. Pe Maya am născut-o aici şi i-am oferit posibilitatea să facă sport de mică. Maya, la trei ani a făcut balet. Era foarte talentată. După un an, am dus-o la gimnastică pentru prima dată, unde s-a simţit în largul ei. Antrenorii au remarcat-o imediat”, afirmă Ildiko Mîndruţ, mama micei campioane, potrivit adevarul.ro.

simeon stalpnicul png

De şase ani Maya este înscrisă la un club de gimnastică, unde a evoluat extraordinar de repede. „Am avut noroc că atunci când a început Maya gimanstica am găsit o antrenoare foarte bună la sala de sport. Acum face antrenament zilnic. Şcoala şi antrenamentele costă cam 10,000 $ pe an plus cheltuielile de competiţii”, mai povesteşte mama fetei. După toate competiţiile din 2016 şi după adunarea punctajelor, Maya a fost declarată cea mai bună sportivă la categoria 7 din Statele Unite ale Americii. Aceasta a surclasat multe alte sportive care sunt cu câţiva ani mai mari ca ea. Acest lucru i-a adus o mare bucurie, fiind a doua oară în trei ani când a reuşit această performanţă.

«Vreau să obțină o bursă de studii»

Micuța Maya a mărturisit că are planuri mărețe în carieră. ”Visul meu este să ajung în echipa olimpică, dar dacă nu voi reuşi, pentru că sunt mulţi copii buni, sunt mulţumită şi să facă parte dintr-o echipă de gimnastică a unei facultăţi din State precum UCLA (University of California) sau Stanford, unde să am o bursă de studii. Gimnastele favorite din România sunt Nadia Comăneci şi Larisa Iordache”, a declarat mica gimnastă.

cub bia khalifa fulgy png
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
narcisa suciu si Daria jpg
cub valentina pelinel png
maxresdefault jpg
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg