Premii record la Australian Open: 77 de milioane de dolari australieni

Primul Grand Slam al anului nu vine orișicum, ci cu premii-record: competiția programată între 16 și 29 ianuarie pune în joc aproximativ 77 de milioane de dolari australieni.

Novak Djoković, favorit la trofeu (FOTO: Getty Images)
Novak Djoković, favorit la trofeu (FOTO: Getty Images)

Comparativ cu ediția din 2022, acestea au crescut cu 3,4 procente, iar campionii de la simplu vor pleca mai bogați cu aproape trei milioane de dolari australieni, în vreme ce semifinaliștii la simplu vor câștiga 925.000 de dolari. Raportat la două decenii în urmă, este o creștere totală de 58 de milioane de dolari. „Este esențial pentru succesul continuu al verii tenisului australian să oferim oportunități de joc puternice și relevante și să ne asigurăm că cei mai buni jucători din lume sunt recompensați corespunzător”, a punctat directorul turneului Australian Open, Craig Tiley.

Dacă acela ce va ridica deasupra capului trofeul de la Australian Open va câștiga 2.975.000 de dolari americani, al doilea clasat va lua 1.625.000 de dolari. Semifinaliștii vor avea 925.000 de dolari, iar sportivii din sferturile de finală vor lua 555.250 de dolari.
România are cinci jucătoare angrenate pe tabloul principal de la Australian Open: Irina Begu (30 WTA), Sorana Cîrstea (42 WTA), Ana Bogdan (63 WTA), Jaqueline Cristian (161 WTA) și Patricia Țig. 

Cine sunt favoriții pentru supremația de la Australian Open

Unul dintre marii favoriți la câștigarea turneului la masculin este sârbul Novak Djoković (5 ATP) de altfel și cel mai titrat tenismen din istoria turneului, lista fiind completată de rusul Daniil Medvedev (8 ATP), grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP), australianul Nick Kyrgios (21 ATP) și spaniolul Rafael Nadal (2 ATP). Pe de altă parte, în întrecerea feminină, lupta se va da între poloneza Iga Świątek (1 WTA) și bielorusa Aryna Sabalenka (5 WTA), printre cele care ar putea produce surprize numărându-se americancele Jessica Pegula (3 WTA) și Cori Gauff (7 WTA) sau franțuzoaica Caroline Garcia (4 WTA).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net