Primul titlu din 2019 pentru Ana Maria Popescu

Ultima actualizare:

    Ana Maria Popescu a câștigat aurul la Grand Prix-ul de la BudapestaFOTO: FIE
Ana Maria Popescu a câștigat aurul la Grand Prix-ul de la BudapestaFOTO: FIE

Ana Maria Popescu este în formă maximă, iar acest lucru au simțit-o pe propria piele spadasinele care au înfruntat-o la Grand Prix-ul de la Budapesta. Ea a câștigat titlul și a urcat direct pe locul 3 în clasamentul calificărilor pentru Jocurile Olimpice din 2020.

Pentru Ana Maria Popescu, fostă Brânză, concursul disputat în Budapesta este unul drag sufletului său. De-a lungul timpului, ea a mai urcat de alte cinci ori pe podium în capitala Ungariei: s-a mai impus în 2014, a terminat pe 2 în 2005, 2008 și 2015 și a fost a treia în 2013. Victoria de acum este însă cu atât mai importantă cu cât în aceeași locație va avea loc, în vară, Campionatul Mondial, dar și pentru că în semifinală și în finală a învins două spadasine din Coreea de Sud, considerate în trecut de Ana drept cele mai periculoase adversare, din cauza stilului mai neortodox de luptă. Astfel, în semifinale, Popescu s-a impus cu 13-11 contra lui Injeong Choi, iar în finală a învins-o cu 15-7 pe o altă coreeancă, Young Mi Kang.

Cu punctele acumulate în Ungaria, românca este acum pe locul 3 al clasamentului mondial la spadă, care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2020. Ea are 148 de puncte și este la doar 15 puncte distanță de liderul Vivian Kong, din Hong Kong, și de coreeanca Young Mi Kang.

Pentru campioana olimpică din proba pe echipe de la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, aceasta e a doua victorie într-un concurs de Grand Prix de la revenirea în activitate, petrecută în toamna lui 2017. Primul a titlu a fost cucerit la Doha, în decembrie 2017. De atunci, ea mai obținuse o medalie de argint la Campionatul Mondial care a avut loc anul trecut în China.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net