Rafael Nadal a câștigat un meci maraton la US Open 2018

Ultima actualizare:

    Rafael Nadal este in semifinale la US Open 2018FOTO: Guliver/ Gettyimages
Rafael Nadal este in semifinale la US Open 2018FOTO: Guliver/ Gettyimages

Rafael Nadal a reușit să se califice în semifinalele de la US Open 2018 după un meci dramatic. El încearcă să cucerească al patrulea titlu la Flushing Meadow după victoriile din 2010, 2013 și 2017.

În sferturile de finală de la US Open 2018, Rafael Nadal a reușit să treacă peste pierderea primului set la zero și să-l învingă cu scorul de 0-6, 6-4, 7-5, 6-7, 7-6 pe austriacul Dominic Thiem. Partida s-a întins pe durata a patru ore şi 49 de minute şi s-a încheiat la ora 2.04 dimineaţa la New York. Chiar dacă a durat atât de mult, meciul nu a fost cel mai lung al turneului american. Recordul este deținut de semifinal din 1992 dintre Stefan Edberg și Michael Chang, care a durat 5 ore și 26 de minute.

Epuizați de efort, Rafael Nadal și Thiem s-au îmbrățișat la finalul partidei. ”I-am spus că îmi pare foarte rău și că a fost foarte bun”, a declarat apoi spaniolul, dând dovadă de sportivitate și recunoscând meritele austriacului în vârstă de 25 de ani.

E a doua oară când Rafael Nadal revine de la 0-6

Meciul cu Dominic Thiem nu a fost primul în care Rafael Nadal a reușit să se impună după ce a pierdut primul set cu 6-0. În cariera spaniolului de 17 ori campion la turneele de Grand Slam s-a mai întâmplat o dată să piardă la zero primul act, anul trecut, la Miami. Atunci, germanul Phillip Kohlschreiber începuse să spere după ce a văzut tabela, însă Rafa a revenit și s-a impus cu scorul de 0-6, 6-2, 6-3.

Juan Martin del Potro îl așteaptă în semifinale la US Open 2018

În semifinalele de la US Open 2018, Rafael Nadal va evolua contra argentinianului Juan Martin del Potro. Acesta s-a impus în faţa lui John Isner, scor 6-7, 6-3, 7-6, 6-2. Meciurile dintre Nadal și Del Potro sunt deja ceva normal în turneele de Mare Șlem din 2018. Aceasta ca fi a treia întâlnire dintre cei doi la un Grand Slam anul acesta. Nadal le-a câștigat pe precedentele două, în semifinale la Roland Garros și în sferturi la Wimbledon. De-a lungul timpului, cei doi au fost adversari de 16 ori, de 11 ori victoria revenindu-i lui Rafael Nadal.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net