Reacția presei spaniole, după ce a aflat că Badosa se va duela cu Halep

După ce, în urma tragerii la sorți desfășurate duminică, organizatorii turneului de la Miami au anunțat duelul dintre Simona Halep și jucătoarea spaniolă Paula Badosa, presa din țara celei din urmă a reacționat, prefațând cel dintâi duel al româncei, după un an și jumătate, răstimp în care a fost suspendată din sport pentru dopaj. 

Simona Halep și Paula Badosa s-au mai duelat în două rânduri (FOTO: EPA)
Simona Halep și Paula Badosa s-au mai duelat în două rânduri (FOTO: EPA)

„Paula Badosa debutează la Miami Open împotriva Simonei Halep. Românca revine în competiție, după testul pozitiv care a ținut-o departe de tenis, din august 2022. Morbiditatea a fost servită în primul tur de la Miami Open. Iar Simona Halep își va face revenirea oficială în circuit împotriva Paulei Badosa. Ambele meciuri dintre cele două au fost câștigate de Halep, în 2022. Acum, trebuie să o vedem pe Badosa la treabă în fața unei adversare însetată să revină acolo unde a fost odată și să-și demonstreze nevinovăția cu victorii”, a notat „Marca”, în vreme ce „Mundo Deportivo” a scris: „Tragere la sorți explozivă la WTA 1000 Miami pentru Paula Badosa, care va încerca să joace din nou, după ce a lipsit de la Indian Wells. Badosa nu a mai jucat din 19 februarie, de la Dubai, când a fost nevoită să abandoneze din cauza problemelor la spate. Nu a reușit să revină la Indian Wells, unul dintre turneele ei preferate, acolo unde a obținut cel mai mare succes din carieră - titlul, în 2021. Va încerca să revină la Miami, deși tragerea la sorți a fost explozivă pentru ea: o va întâlni pe Simona Halep, fost lider mondial, cu două titluri de Grand Slam în palmares, Wimbledon 2018 și Roland Garros 2019”.

Halep va reveni pe terenul de tenis, în cursul zilei de marți

Totodată, „AS” a consemnat despre meciul care se va disputa în cursul zile de marți: „«Bomba» de la tragerea la sorți a turneului WTA 1000 de la Miami: Paula Badosa o va înfrunta în primul tur pe... Simona Halep! Românca în vârstă de 32 de ani și câștigătoare a două turnee de Grand Slam, care a lipsit din competiție timp de un an și jumătate din cauza unei interdicții de dopaj. Recent, TAS a redus suspendarea, astfel că ea a putut să reapară cu efect imediat, iar turneul american i-a oferit una dintre invitațiile sale”.
Reamintim că Halep a câștigat apelul făcut la TAS, care a redus la nouă luni suspendarea româncei din tenis, de la patru ani, atât cât „dictase” inițial Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Suspendată provizoriu încă din toamna lui 2022, în cele din urmă, la mijlocul lunii septembrie, Halep a primit verdictul în procesul ei și a fost exclusă pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Inițial, perioada de suspendare ar fi durat până pe 6 octombrie 2026, iar Halep a dat în judecată firma producătoare a suplimentelor pe care le-a luat, ca în cele din urmă să obțină reducerea pedepsei și să fie în situația de a putea reveni oricând în tenis, în urma deciziei de la TAS, care arată că românca și-a ispășit penalizarea în iulie 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net