Record de medalii românești la Campionatele Europene de canotaj

Canotajul românesc trăiește și o face la cel mai înalt nivel! La Campionatele Europene de la Munchen tricolorii au stabilit un nou record, revenind acasă cu cinci medalii de aur și trei de bronz.

image
Echipajul de 8+1 al României, după câștigarea titlului continental (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Sâmbătă, tricolorul a fost înălțat pe cel mai înalt catarg de echipajele de dublu rame, feminin (Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu) şi masculin (Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan), precum şi la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş). Duminică, Ionela Cozmiuc a reușit să cucerească titlul continental în proba de simplu vâsle, categorie ușoară. Iar ziua a fost încheiată de ”regina” flotei românești, barca de 8+1 feminin. Aceasta a concurat în alcătuirea: Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş plus cârmaciul Adrian Munteanu (la canotaj se poate ca un bărbat să fie cârmaci în probele feminine, dacă îndeplinește o anumită cerință de greutate).

În plus, palmaresul delegației României a fost completat de cele trei medalii de bronz cucerite sâmbătă la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci) şi patru vâsle masculin (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Marian Enache).

La Europenele de canotaj de anul trecut, de la Varese (Italia), România a cucerit şase medalii, două de aur şi patru de argint.  

România, pe locul 2 în clasamentul pe medalii

Chiar dacă a cucerit un număr record de medalii de aur, delegația României nu a fost cea mai tare dintre cele participante la acest Campionat European. Cu cele 5 medalii de aur și 3 de bronz, tricolorii au ocupat locul 2 în clasamentul general pe națiuni după numărul medaliilor. Ei au fost devansați de Marea Britanie, cu 6 medalii de aur, 3 de argint și una de bronz. Pe poziția a treia s-a clasat Italia, cu 4 medalii de aur, 2 de argint și 3 de bronz.

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
Simona Halep, Instagram jpg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
buzau cules prune livada png
Raluca Turcan FOTO gov.ro
image
image
image
image
Simona Halep, Instagram jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE
tenis madrid epa efe h 55182184 jpeg
aeroclubul romaniei competitie acrobatie aeriana foto Facebook (5) jpg
Romania LetoniaU19, Sportpictures jpg