"Regele" s-a întors! Federer a câştigat finala cu Nadal, de la AO


    Elveţianul l-a învins pe spaniol în 3 ore şi 40 de minute şi a bifat la 35 de ani al 18-lea turneu de mare şlem din carierăFOTO: Getty Images
Elveţianul l-a învins pe spaniol în 3 ore şi 40 de minute şi a bifat la 35 de ani al 18-lea turneu de mare şlem din carierăFOTO: Getty Images

Roger Federer este unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie, dar a ajuns la 35 de ani, cu "lupi" tineri ca Djokovic şi Nadal pe urmele lui, şi i-a fost tot mai greu să reziste.

Rivalitatea cu spaniolul l-a secat de energie şi l-a frustrat la maximum în ultimul deceniu. Nadal l-a dominat pe aproape toate suprafeţele, rar impunându-se în faţa "matadorului" în fazele superioare ale unor turnee de mare şlem. Asta a făcut ca scorul la general să fie 23-11 pentru Rafa, dar această ediţie de Australian Open i-a oferit o nouă şansă. Ambii au venit la Melbourne cu aşteptări foarte mici, după accidentări care i-au ţinut departe de teren pentru multe luni. Conjunctura a făcut însă ca ei să ajungă în finală, aşa cum s-a întâmplat ultima dată la antipozi în 2009. Meciul a fost extraordinar, aşa cum ne aşteptam, iar Federer a câştigat în cinci seturi, 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3, deşi Nadal părea desprins în câştigător în decisiv.

Pentru elveţian este al 18-lea turneu de mare şlem din carieră şi al cincilea la Australian Open. Federer nu mai câştigase un mare şlem din 2012, când s-a impus pe iarba londoneză. Nadal, cu cinci ani mai tânăr, are şansa să revină şi el la acest nivel pe zgura lui favorită, de la Paris, în luna mai. La Melbourne şi în tenis, deocamdată e "Rege", din nou, Roger Federer.

Elveţianul şi-a adjudecat 2000 de puncte, cu care va nitra din nou în top 10, plus 3,7 milioane de dolari australieni.

cub toma caragiu png
mihai bendeac jpg
Cutremur la granița Turciei cu Siria 6 februarie 2023 Foto AFP
Nella Pignatelli webp
Nuanţele metalice de ruj  jpeg
FotoJet jpg
calendar ortodox 2021 6 februarie sfintii cuviosi varsanufie cel mare si ioan profetul doxologia jpeg
cadouri pentru sfantul valentin jpeg
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg