România, calificare dramatică Europenele de baschet 3x3

Constan╚Ťa a fost pentru a patra oar─â ├«n ultimii cinci ani gazda unuia dintre turneele de calificare pentru Europenele de 3x3. Tradi╚Ťia evenimentului finan╚Ťate de c─âtre Prim─âria Constan╚Ťa a adus fanii ├«n num─âr mare ├«n tribunele arenei temporare amenajate pe Faleza Cazino.

image
Terenul a fost amenajat chiar pe Faleza Cazino din Constan╚Ťa

Na╚Ťionala feminin─â de baschet 3x3 a Rom├óniei a ob╚Ťinut ├«n weekend calificarea la Campionatele Europene dup─â un adev─ârat carusel al emo╚Ťiilor. Na╚Ťionala noastr─â de fete a participat p├ón─â acum la toate edi╚Ťiile FIBA 3x3 Europe Cup. Furtuna de duminic─â dup─â amiaz─â a mutat ultima sesiune de meciuri ├«n Sala Sporturilor, nu ├«nainte ca tricolorele s─â ob╚Ťin─â accesul ├«n semifinalele turneului dup─â o victorie dramatic─â ├«n fa╚Ťa Cehiei. Ancu╚Ťa Stoenescu a marcat co╚Öul decisiv din spatele semicercului, pentru 14-13 cu Cehia, una dintre favorite.

Rom├ónia a cedat apoi ├«n urm─âtorul meci contra Poloniei, 21-16 ├«ns─â a ob╚Ťinut ultimul bilet pentru turneul final de la Graz, 9-11 septembrie, trec├ónd ├«n partida decisiv─â de calificare de na╚Ťionala Letoniei, scor 20-17.

image
Na╚Ťionala feminin─â de baschet 3x3 a Rom├óniei s-a calificat la Campionatul European

Sonia Ursu a fost principala marcatoare a na╚Ťionalei noastre cu 35 de puncte ├«n 5 partide, fiind remarcat─â ╚Öi de c─âtre site-ul oficial al FIBA 3x3 pentru ac╚Ťiunile sale spectaculoase. Din lotul nostru au mai f─âcut parte Alina Podar, campioan─â a Rom├óniei cu Sepsi Sf. Gheorghe ╚Öi Ana Maria V├«rjoghe, sportiv─â ce a activat ├«n campionatul universitar nord-american.

Na╚Ťionala masculin─â a Rom├óniei, cu Alexandru Coconea, Cristian M├óinea, Christian Chi╚Ťu ╚Öi Mario Laz─âr s-a oprit ├«n sferturile de final─â, dup─â insuccesul, 22-18 cu Muntenegru, echip─â care a fost revela╚Ťia turneului de la Constan╚Ťa, calific├óndu-se la Europene f─âr─â nicio ├«nfr├óngere. Meciul a fost ├«ntrerupt din cauza ploii la scorul de 7-4 pentru Rom├ónia, c├ónd mai erau 6 minute de joc ╚Öi s-a reluat dup─â aproximativ o or─â ╚Öi jum─âtate ├«n Sala Sporturilor.

Polonia și Estonia, la feminin, respectiv Polonia și Ungaria la masculin au fost celelalte echipe care au primit permisul de îmbarcare simbolic oferit echipelor calificate la FIBA 3x3 Europe Cup de la Graz.

Concursurile pentru spectatori precum ╚Öi muzica non-stop, elemente specifice turneelor de baschet 3x3 au animat Faleza Cazino oferind at├ót localnicilor c├ót ╚Öi turi╚Ötilor momente de neuitat al─âturi de performan╚Ťele sportivilor din teren.

Rom├ónia nu a lipsit de la nici o edi╚Ťie a Campionatelor Europene 3x3 la feminin

├Än organizarea clubului de baschet Athletic Constan╚Ťa, ├«n parteneriat cu Federa╚Ťia Rom├ón─â de Baschet ╚Öi Sport Arena Streetball, evenimentul a inclus mai multe momente dedicate comunit─â╚Ťii locale. Astfel, na╚Ťionalele Rom├óniei au vizitat liceul teoretic Decebal, unde au jucat baschet 3x3 cu elevii, ├«n timp ce echipele Spaniei ╚Öi Ungariei au fost prezente la 8Arena pentru a interac╚Ťiona cu juniorii clubului const─ân╚Ťean.

image
Meciurile au fost extrem de palpitante

De asemenea, s├ómb─ât─â dup─â-amiaz─â au fost prezen╚Ťi pe terenul de baschet 3x3 sportivi ai Asocia╚Ťiei Club Sportiv Arena, club dedicat persoanelor cu dizabilit─â╚Ťi intelectuale, care se antreneaz─â pentru a participa ├«n competi╚Ťii na╚Ťionale ╚Öi interna╚Ťionale sub auspiciile Special Olympics.

Pentru Rom├ónia urmeaz─â participarea la Campionatele Mondiale de Baschet 3x3 care vor avea loc ├«n Belgia, la Antwerp, ├«ntre 21 ╚Öi 26 iunie. Prezent─â ├«n competi╚Ťia feminin─â, selec╚Ťionata noastr─â are o grup─â de foc, cu Germania, campioana circuitului mondial feminin ├«n 2021, cele dou─â puteri asiatice din baschetul 3x3, China ╚Öi Japonia, ambele prezente la Jocurile Olimpice ╚Öi Lituania.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

dani otil gabriela prisacariu
FotoJet (5) jpg
Romani┼úa Iovan ┼či Iulian Gogan jpeg
romanca rechin 1 png
andreea banica
FotoJet jpg
romanca rechin 2 png
iolanda anamaria babau jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
simona halep birmingham jpg
colaj accident british grand prix jpg
colaj eugenie bouchard jpg
octavian popescu jpeg
mihai leu campionatul national de raliu jpeg
roland stanescu jpg