România n-a rupt blestemul la Mondial

Ultima actualizare:

    Româncele s-au străduit să blocheze Norvegia, dar echipa nordică a fost extrem de puternicăFoto: AFP
Româncele s-au străduit să blocheze Norvegia, dar echipa nordică a fost extrem de puternicăFoto: AFP

Româncele au fost învinse în semifinala Campionatului Mondialul de handbal de Norvegia, 35-33, echipă pe care nu au reușit să o batem în ultimii 15 ani.

Norvegia ne-a trezit din visul frumos de a juca finala Campionatului Mondial de Handbal. După ce nordicele ne-au bătut categoric în meciul din grupă din urmă cu o săptămână, 26-22, vineri seară (18 decembrie) au făcut-o din nou, însă de această dată meciul a fost unul pe viață și pe moarte. Româncele joacă duminică, de la ora 15.45, cu Polonia, pentru bronzul mondial.

Ultimele două meciuri ale handbalistelor noastre în mod sigur au făcut victime în rândul cardiacilor. După meciul de infarct cu Danemarca, în urma căruia ”tricolorele” s-au calificat în semifinalele mondialului după un gol în ultima secundă a prelungirlor, fetele noastre au oferit un alt meci nebun. După zece ani, timp în care naționala Norvegiei ne-a bătut pe unde ne-a prins, vineri seară, în Danemarca, fetele noastre s-au luptat de la egal la egal cu nordicele și, deși au fost conduse în timpul meciului chiar și la trei goluri diferență, au dus meciul în prelungiri, la 27-27. În ultimele zece minute, adversarele noastre au părut ceva mai proaspete și au gestinat mai bine emoțiile în mometele decisive. Pe final, și ghinionul și-a sus cuvântului, asta dacă este să contorizăm cele cinci-șase șuturi trimise în bară de fetele noastre. Jocul s-a încheiat 35-33 pentru Norvegia, iar româncele trebuie să-și revină psihic și fizic pentru că duminică se vor lupta cu Polonia pentru bronzul mondial.

Norvegiencele s-au întrebuinţat serios să treacă de România
Norvegiencele s-au întrebuinţat serios să treacă de România
  • Au făcut antrenament dimineață. Vineri, în ziua semifinalei, fetele noastre au făcut un antrenament de aproximativ o oră în sala mică din Herning, aflată la două minute de mers de cea în care au jucat aseară, de la ora 21.45. Elevele lui Tomas Ryde au repetat câteva scheme de atac, iar ședința de pregătire s-a finalizat cu șuturi de la șapte și nouă metri.
  • S-au decis meciurile pentru clasament. Vineri s-au disputat și meciurile pentru stabilirea ierarhiuei în afara podiumului. În primele partide pentru clasarea pe locurile 5-8 Franța a fost învinsă de Rusia, 25-31, iar Danemarca s-a impus în fața naționalei din Muntenegru, 28-20. Meciurile pentru clasarea finală pe locurile 5-6, între Rusia-Danemarca, respectiv pe locurile 7-8, între Franța-Muntenegru, vor avea loc duminică, 20 decembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net