România, o victorie și un eșec la Mondialele 3x3 ținute la Circul Globus

România a avut două meciuri dramatice în prima zi a Mondialelor de baschet 3x3 tineret. Spectacolul continuă la circ toată săptămâna.

Naționala feminină a României în acțiune la Mondialele 3x3 Under 23
Naționala feminină a României în acțiune la Mondialele 3x3 Under 23

Naționala de baschet 3x3 feminin a României a încheiat cu o victorie și o înfrângere prima zi a FIBA 3x3 U23 World Cup, ambele meciuri fiind decise în prelungiri.

În prima partidă, acvilele au trecut de Chile cu 17-14, după ce Ana Maria Pop a închis meciul cu o aruncare din spatele semicercului la scorul de 15-14. Înainte de repriza suplimentară scorul era egal 14-14.

Thriller-ul a continuat și în meciul al doilea, cu Ucraina, când România a avut două șanse de a închide meciul la scorul de 13-13, ambele irosite. Adversarele au punctat decisiv în prelungiri, și au învins cu scorul de 15-13.

După prima zi a competiției România este pe locul trei în grupa A, după Franța și Ucraina și înaintea Egiptului și a naționalei chiliene. Echipa noastră va juca vineri, 7 octombrie cu Franța și Egipt.

Circul Metropolitan și-a deschis porțile pentru fanii baschetului prezenți la FIBA 3x3 U23 World Cup și activitățile vor continua și în celelalte patru zile ale turneului.

Spectacolul e asigurat la Mondialul de baschet 3x3 de la București
Spectacolul e asigurat la Mondialul de baschet 3x3 de la București

Zona fanilor îi așteaptă pe spectatori cu două mini-terenuri de baschet, jocuri pe consolă, fotonomat, un food-court și cu mai multe zone de unde se pot achiziționa produse de baschet 3x3.

Momentele de pauză dintre meciuri sunt animate de către artiștii Circului Metropolitan, majoretele iSports Dancers din Ploiești, iar în zilele următoare fanii vor putea urmări demonstrații de slam-dunk acrobatic.

Momentele artistice dintre meciuri sunt la fel de atrăgătoare
Momentele artistice dintre meciuri sunt la fel de atrăgătoare

Luptăm pentru medalii la Mondialul 3x3 Under 23

Conform conducerii Federației Române de Baschet, echipa naţională masculină U23 are ca obiectiv obţinerea unei medalii, în timp ce selecţionata feminină o clasare în primele 4 locuri. La conferinţa de presă organizată, miercuri, cu ocazia deschiderii competiţiei, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a declarat că naţionala feminină U23 ar fi avut un obiectiv mai mare dacă nu ar fi absentat Anamaria Vîrjoghe. "Într-un efectiv complet, echipa României ar pleca din pole position, mai ales că jucăm şi acasă. Din păcate, Anamaria Vîrjoghe nu va fi prezentă, ea pe data de 7 octombrie are meci în Grecia la echipa de club. Obiectivul naţionalei este o clasare în locurile 1-4, lucru care îi va permite participarea la Jocurile Mondiale din Indonezia. În ceea ce priveşte naţionala masculină, acolo avem o echipă cu experienţă şi obiectivul este o medalie", a spus ea.

Costurile organizării la Bucureşti a acestui eveniment se ridică la aproximativ 600.000 de euro.  

FotoJet (1) jpg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
culori brazi 2022
FotoJet (1) jpg
concediul de odihnă
foto1 ElenaB jpg
muguri 79532593 jpg
lemne de foc shutterstock
Tanar biciuit in Indonezia FOTO AFP/ Getty Images
image
image
image
image
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png