România vizează revanșa în meciul cu Olanda


    Cristina Laslo și-a găsit loc în echipa RomânieiFoto: sportpictures.eu
Cristina Laslo și-a găsit loc în echipa RomânieiFoto: sportpictures.eu

Într-un meci care are ca miză medalia de bronz la Euro 2018, naționala noastră feminină de handbal se reîntâlnește cu selecționata ”lalelor”

Fără a fi apăsate de atingerea unui obiectiv foarte înalt (câștigarea unei medalii) la această ediție a Campionatului European, handbalistele noastre au clacat în a doua săptămână, când au suferit trei înfrângeri clare. Toate facilitate și de o sumedenie de erori personale neforțate. Tocmai de aceea, și după eșecul (22-28) cu Rusia, din semifinala de vineri, în declarațiile unor jucătoare s-a simțit și multă frustrare. Fiindcă România, după ce a avut o evoluție bună în primele 29 de minute, s-a scufundat în finalul primul mitan și imediat după pauză... O meteahnă deloc nouă. Una întâlnită și la alte reprezentative ale României din sporturile cu mingea. 

Greu fără Cristina Neagu!

Meciul cu Olanda, programat mâine, la ora 15.00 (în direct la TVR1 și TVR HD), le dă Valentinei Ardean Elisei, Melindei Geiger și colegelor lor ocazia de a câștiga o nouă medalie de bronz la Europene, a doua după aceea din 2010. Și, totodată, șansa de a se revanșa pentru înfrângerea dură (25-29) suferită în urmă cu câteva zile. Problema este că acum România nu o va avea în teren pe Cristina Neagu, accidentată (ruptură de ligament încrucișat anterior). Iar absența liderului pare să fie, dacă nu imposibil, atunci foarte greu de suplinit. ”S-a simţit lipsa Cristinei Neagu foarte mult... Până acum totul a fost în jurul ei. A fost cu sufletul alături de noi. Am încercat să jucăm pentru noi, dar şi pentru ea. Nu a ieşit”, declara pivotul Crina Pintea, la TVR, după meciul cu Rusia. 

De fapt, problema naționalei feminine de handbal este că nu știe, nu vrea sau nu poate să joace diversificat. De pildă, nu-și pune în valoare extremele, limitându-se la jocul cu pivotul, la pătrunderi individuale pe centru sau la aruncările de pe linia de 9 metri. Și, în plus, de parcă n-ar fi de ajuns, pe lângă faptul că mingea este transmisă prea lent dând posibilitatea adversarelor să se replieze, contraatacul nu face nici el parte din arsenalul României... În aceste condiții, calificarea în semifinalele CE reprezintă o performanță. Mai cu seamă că asigură și prezența directă, fără calificări, la ediția de anul viitor a Campionatului Mondial, una care va avea loc în Japonia. 

România este pe 6 în clasamentul Fair-Play

Organizatorii CE 2018 au întocmit tot felul de clasamente, atât individuale, cât și pe echipe. Unul dintre ele ține cont de sportivitatea jucătoarelor. În clasamentul Fair-Play, pe primul loc se află Olanda (15 eliminări de două minute / 10 cartonașe galbene), urmată de Serbia (16/11) și de Norvegia (18/10). România ocupă locul 6, cu 23 de eliminări de câte două minute și 12 cartonașe galbene. O formație deloc cuminte este Rusia, finalista acestei ediții fiind pe penultimul loc (29/18) și având și două jucătoare care au văzut cartonașul roșu.  

4 printesa diana 2 jpg jpeg
FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
buta jpg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
buta jpg
cristiano ronaldo campionatul mondial 2022 jpg
buta george biatlon role jpeg
Fanii japonezi au strans gunoaiele de pe stadion, Getty Images jpg
Spania   Costa Rica, Getty Images jpg
Germania protest jpg