Roxana, un Cocoş de argint

Ultima actualizare:

Stelista şi-a confirmat ieri statutul, urcându-se pe treapta a doua a podiumului la categoria 69 de kilograme, după o bătălie strânsă cu principalele sale contracandidate, o nord-coreeancă şi două halterofile din Belarus.

De altfel, Roxana a terminat concursul cu un total de 256 de kilograme (113 la smuls şi 143 la aruncat), la egalitate cu sportivele ex-sovietice. În acest caz, departajarea a fost făcută în funcţie de greutatea de la cântarul oficial, Cocoş fiind mai uşoară decât Shkermankova şi Sazanavets.

În ceea ce priveşte lupta pentru aur, românca a încercat s-o depăşească pe nord-coreeanca Rim Jong Sim, dar n-a reuşit să menţină haltera deasupra capului la ultima încercare.

Concurează de fiecare dată machiată

Roxana Cocoş (23 de ani) e una dintre puţinele halterofile din lume care concurează de fiecare dată machiată şi purtând cercei. Iată în continuare câteva date inedite din viaţa şi cariera vicecampioanei olimpice:

A început halterele la 7 ani, ajungînd acolo împreună cu câţiva prieteni de pe stradă care practicau acelaşi sport. 6 După ce a participat la JO de la Beijing, şi-a tatuat un diamant pe un dinte, pentru a marca evenimentul.

Shopping-ul reprezintă una dintre activităţile ei preferate atrunci când are puţin timp liber. „Aş sta toată ziua prin magazine dacă aş avea timp”, a declarat ea pentru Click! în urmă cu ceva timp.

Săptămânal, la antrenamente, ridică circa 15 tone! Pe zi se antrenează în jur de 6 ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net