S-a ratat o șansă mare. România a pierdut (30-31) meciul cu Țările de Jos după un nou meci cu multe greșeli făcute în atac

Ultima actualizare:

    Lorena Ostase a reușit 5 goluri din 5 aruncăriFoto: sportpictures.eu
Lorena Ostase a reușit 5 goluri din 5 aruncăriFoto: sportpictures.eu

Încurajată ca de obicei de un numeros grup de fani prezenți în sala din Castello, naționala noastră a avut din nou un start bun de meci. Și în minutul 12, a reușit să se desprindă la două goluri (7-5). Doar că erorile neforțate comise îndeosebi în atac au făcut ca jucătoarele noastre să nu mențină prea mult acest avantaj. Olandezele au egalat, iar apoi au preluat conducerea (10-11 / min. 18). Și deși a dat impresia că este mult mai vivace decât în disputa precedentă cu Norvegia, naționala noastră s-a văzut condusă la pauză cu 3 goluri (14-17).  

S-au pierdut în momentele cheie 

Nici al doilea mitan n-a adus mari schimbări în jocul nostru. Iar diferența s-a dublat. Degeaba a încercat antrenorul Adi Vasile să-și mobilizeze jucătoarele. Acestea au alternat momentele bune cu cele slabe, iar inconstanța a fost manifestată inclusiv de jucătoarele experimentate. Abia în ultimele cinci minute naționala a dat semne că revine la viață. România a avut șansa de a egala la 29. Și a făcut-o abia din a doua tentativă. Apoi, în două atacuri succesive s-a ratat golul care ar fi adus naționala noastră în avantaj... Iar dacă jucătoarele noastre nu au înscris, olandezele n-au refuzat invitația să o facă, impunându-se cu 31-30. Golurile naționalei au fost înscrise de Crina Pintea (6 goluri / 9 aruncări), Cristina Laslo (6 goluri / 10 aruncări), Lorena Ostase (5/5), Dana Rotaru (4/4), Bianca Harabagiu (3/8), Laura Moisă (2/5), Alina Ilie (2/6), Nicoleta Dincă (1/1) și Bianca Bazaliu (1/2).Fără șanse de a se califica în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Spania, România pornește mare favorită în meciul cu Porto Rico, sâmbătă, 11 decembrie, la ora 16.30. Iar apoi, luni, joacă la victorie cu Suedia într-un meci pentru locul 3 în Grupa Principală II.  Campionatul Mondial de handbalFaza 2 - Grupa Principală IIAstăziRomânia - Țările de Jos 30-31Norvegia – Porto Rico (ora 19.00)Suedia – Kazahstan (ora 21.30)Sâmbătă, 11 decembrieRomânia - Porto Rico (16.30)Luni, 13 decembrieSuedia – România (19.00)Clasament la zi1. Norvegia 4 puncte (+39)2. Țările de Jos 5 puncte (+41)3. Suedia 3 puncte (+38)4. România 2 puncte (+9)5. Kazahstan 0 puncte (-49)6. Porto Rico 0 puncte (-78)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net