S-au desființat loturile de gimnastică

Ultima actualizare:

    Marian Drăgulescu va participa la a cincea ediție a Jocurilor OlimpiceFOTO: Sportpictures.eu
Marian Drăgulescu va participa la a cincea ediție a Jocurilor OlimpiceFOTO: Sportpictures.eu

Pe vremuri, înaintea unei ediții a Jocurilor Olimpice, ne întrebam cine va fi pe podium alături de echipa feminină de gimnastică a României. Acum, cu două luni înaintea Olimpiadei, loturile naționale au fost desființate din lipsa rezultatelor.

Concret, Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, joi, că a decis restructurarea lotului feminin de la Deva şi descentralizarea pregătirii lotului masculin. Totul și pe fondul ratării medaliilor la Europenele de la Basel. Astfel, Antonia Duţă şi Ioana Stănciulescu se vor pregăti la Bucureşti alături de gimnastele calificate la Jocurile Olimpice (Larisa Iordache şi Maria Holbură), cu Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, iar Silviana Sfiringu la Deva, cu grupa coordonată de Lucian Sandu.  Marian Dragulescu, component al lotului olimpic, va ramâne în pregătire la Bucureşti împreună cu Ştefan Gall.

Gimnaştii din lotul naţional se vor întoarce la cluburi: Andrei Muntean şi Andrei Groza la Dinamo, Raul Şoica şi Robert Paşca la CSM Reşiţa, Emilian Neagu şi Răzvan Marc la CSM Bistriţa, Gabriel şi Robert Burtănete, Roland Modoianu şi Eduard Gavrilă la CSA Steaua.

Conform deciziei Comitetului Executiv, FRG va continua să susţină gimnaştii care se vor pregăti la cluburi, finanţând cheltuielile acestora până la Campionatul Naţional din luna septembrie. Acea competiție va reprezenta și un criteriu de selecție pentru lotul național, așa cum e firesc și cum se întâmplă în multe țări.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net