S-au stabilit trei recorduri uluitoare la Jocurile Olimpice

Ultima actualizare:

Trei recorduri incredibile s-au înregistrat luni, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Unul mai special ca altul.

Irene Wust (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Irene Wust (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Olandeza Ireen Wust (35 de ani) a devenit primul sportiv din istorie care a cucerit aurul la individual la cinci ediţii diferite ale Jocurilor Olimpice. Ea s-a impus în proba de patinaj viteză pe distanţa de 1.500 m.

Ea s-a mai impus la 3.000 m la Torino, în 2006, apoi la Vancouver în 2010 a câştigat la 1.500 m. La Soci, în 2014, olandeza a obţinut două titluri, la 3.000 m și 1.500 m, iar acum 4 ani, la Pyeongchang, s-a impus la 1.500 m.

În aceeași zi, francezul Johan Clarey a devenit schiorul cel mai în vârstă care a câștigat o medalie la Jocurile Olimpice. El a cucerit argintul în proba de coborâre de la Yanqing National Alpine Skiing Centre, la vârsta de 41 de ani şi 30 de zile.

Aceasta este prima medalie olimpică din cariera francezului. Recordul era deținut de americanul Bode Miller, medaliat cu bronz la 36 de ani și 127 de zile, în 2014, la Super G.

Johan Clarey (FOTO: Guliver/ Getyimages)
Johan Clarey (FOTO: Guliver/ Getyimages)

În fine, patinatoarea Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a devenit prima sportivă care a făcut un salt cvadruplu în competiţia olimpică, ea cucerind, luni medalia de aur pentru Rusia în proba pe echipe la patinaj artistic.

Purtând mănuşi roşii strălucitoare şi patinând pe clasicul "Bolero" al lui Maurice Ravel, ea a executat un cvadruplu "salchow" la începutul programului şi un cvadruplu "toe-loop", înainte de a cădea după o altă încercare de cvadruplu "toe-loop".

În ciuda greşelii, ea a terminat detaşat pe primul loc, cu un scor de 178,92, în faţa sportivei de pe locul al doilea, japoneza Kaori Sakamoto (148,66).

Kamila Valieva (FOTO: EPA)
Kamila Valieva (FOTO: EPA)

Salturile cvadruple - cu patru rotaţii ale corpului în aer - sunt rare la patinajul artistic feminin, însă Valieva le-a efectuat în mod regulat la competiţii, în acest sezon. Rusia a obţinut aurul la echipe, graţie evoluţiei extraordinare a Kamilei Valieva, SUA a luat argintul, iar Japonia, bronzul.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net