Sala în care Alina Dumitru și Corina Căprioriu au cucerit medalii de argint la JO 2012 s-a tranformat în spital

Ultima actualizare:

    Centrul ExCel a fost transformat în spital de campanieFoto: Guliver / GettyImages
Centrul ExCel a fost transformat în spital de campanieFoto: Guliver / GettyImages

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este una dintre tarile europene cu un număr de persoane infectate de Covid-19 (47.806, respectiv 4.934 de morți). Cum pandemia e departe de a fi eradicată, mai multe spitale spitale NHS Nightingale sunt amenajate pe teritoriul țării insulare. Unul dintre acestea a fost inaugurat la Centrul ExCel din Londra, acolo unde judoka Alina Dumitru și Corina Căprioriu au câștigat medalii de argint la Jocurile Olimpice din 2012.

Amenajat de armata britanică, în circa nouă zile, spitalul londonez are 4.000 de paturi. Acesta a fost inaugurat zilele trecute printr-o intervenție video a Prințului Charles, aflat în Scoția după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19. Alte spitale de acest gen sunt amenajate sau în curs de amenajare în alte orașe britanice precum Birmingham sau Manchester. Inaugurat în noiembrie 2006, Centrul ExCeL are o suprafață de 400.000 metri pătrați. Acesta este situat pe cheiul de nord al docurilor Royal Victoria care au fost închise transportului maritim comercial în  1981. Zona expozițională este împărțită în două sectoare principale, fiecare având câte 32.500 metri pătrați, care la rândul lor împărțite în secțiuni mai mici.  

Pentru Jocurile Olimpice de vară din 2012 și Jocurile Paralimpice de vară din 2012, Centrul ExCeL a fost împărțit în mai multe săli de sport, cu o capacitate cuprinsă între 6.000 și 10.000 de locuri. Acolo s-au defășurat întrecerile olimpice de box, haltere, lupte judo, scrimă, taekwondo ți tenis de masă, precum și cele paralimpice de scrimă în scaun cu rotile, tenis de masă, powerlifting și volei în șezut. Acolo, la JO 2012, România a cucerit medaliile de argint prin judoka Alina Dumitru și Corina Căprioriu. Și tot acolo au urcat pe podium și halterofilii Roxana Cocoș (locul 2) și Răzvan Martin (locul 3), sportivi anunțați ca fiind dopați în ianuarie anul acesta, după reanalizarea probelor recoltate în urmă cu opt ani... 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net