Şarapova, o sportivă sexy şi de milioane

simeon stalpnicul png

Într-un Top 10 al celor mai bogate campioane din lume, primele trei poziţii în 2010 sunt ocupate de tot atâtea practicante ale "sportului alb".

Socotită a fi una dintre cele mai frumoase jucătoare din WTA, Maria Şarapova a ajuns la 17,2 milioane de euro, bani strânşi din premii, dar şi din apariţii publicitare.

Cum a semnat un contract de 48 milioane de dolari cu Nike, pe opt ani, ea va rămâne în top şi în anii următori. Ea câştigă de peste trei ori mai mult decât logodnicul ei, baschetbalistul sloven Sasha Vujacic, care are la New Jersey Nets 5,5 milioane de dolari.

Rusoaica le-a luat faţa surorilor Williams, care au ocupat succesiv poziţia de lider mondial în ultimii ani. Cu 14,23 milioane de euro, Serena e pe doi, în timp ce Venus se află pe 3, cu 10,85 milioane de euro.

Admirată pentru frumuseţea ei, Danica Patrick este prima femeie care a înregistrat un mare succes în competiţiile automobilistice. Deloc întâmplător că ea a adunat 8,5 milioane de euro anul trecut.

Patinatoarea Kim Yu-Na (Coreea de Sud) este singura campioană olimpică inclusă în acest Top 10. Foarte populară în ţara ei, sportiva a semnat contracte cu mai multe firme cunoscute (Nike, Samsung, Hyundai). Kim a avut câştiguri de 6,8 milioane de euro în 2010.

Suedeza Annika Sorenstam este un nume cunoscut în golf. Lansată şi în afaceri - este producător de vinuri -, ea a înregistrat câştiguri de 5,6 milioane de euro din sport.

Cu 5 milioane de euro, Ana Ivanovic (Serbia) dovedeşte că tenisul şi frumuseţea sunt atuuri importante în afaceri.

Tot din tenis provine şi Jelena Jankovici. Ea a atras atenţia sponsorilor, mai cu seamă a celor din Asia. Producătorul chinez de echipament Anta i-a oferit un contract de 3,5 milioane de euro pe trei ani.

Dulgheru a câştigat peste 300.000 €

Alexandra Dulgheru este sportiva din România cu cele mai mari câştiguri în 2010, care a fost cel mai bun an al carierei sale. Dulgheru a acumulat câştiguri în valoare totală de 326.000 de euro doar din tenis, într-un an terminat pe locul 29 WTA.

Românca a ajuns în turul al treilea la Roland Garros, Wimbledon şi US Open, precum şi la Mastersul de la Madrid şi a câştigat la Varşovia.

simeon stalpnicul png

Citeşte şi:

Maria Şarapova a oferit 170.000 de euro victimelor de la Cernobâl

Maria Şarapova: "Degeaba ai bani dacă nu eşti fericit la sfârşitul unei zile!"

Maria Şarapova a vorbit despre viitoarea ei nuntă

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
andreea marin
cub Andreea Perju png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
horoscop jpg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg