SCM Rm. Vâlcea și CSM București se întâlnesc într-un meci ”pe viață și pe moarte”

image
În tur, la București, SCM Rm. Vâlcea s-a impus cu 22-19Foto: Sport Pictures

Echipele feminine de handbal SCM Rm. Vâlcea și CSM București se înfruntă mâine (miercuri, 13 martie) într-un meci care decide campioana României

Formația din Zăvoi este pe locul 1, cu 51 de puncte, având un avans de 6 puncte față de gruparea din Capitală, însă și un meci mai mult disputat. Pentru a-și apăra titlul, ”Tigroaicele” au nevoie de victorie la o diferență de cel puțin 4 goluri. Și această fiindcă în tur, la București, au pierdut la 3 (19-22) meciul cu SCM Rm. Vâlcea. Ceea ce n-a fost o mare surpriză, formația din Zăvoi impunându-se (33-31), vara trecută, și în Supercupa României, tot în Capitală.Meciul se anunță a fi ”pe viață și pe moarte”, câștigarea titlului național asigurând participarea directă în grupele ediției viitoare a Ligii Campionilor. Dincolo de acest aspect, există și rivalitatea între cele două orașe care au marcat istoria handbalului românesc. Bucureștiul a câștigat prima ediție a Cupei Campionilor Europeni, la feminin, în 1961, prin Știința București. Repetând succesul în 1964, prin Rapid. Iar în ultimii ani CSMB a triumfat în Champions League, chiar la prima sa participare (1016), dominând competiția pe plan intern (are patru titluri, trei Cupe ale României și două Supercupe). De partea cealaltă, SCM Rm. Vâlcea calcă pe urmele Oltchimului, grupare cu cel mai impresionant palmares din handbalul nostru, la feminin: a câștigat de 19 ori campionatul, de 13 ori Cupa României, a disputat finala Ligii Campionilor în 2010, a triumfat o dată în Cupa Cupelor și în două rânduri în Cupa EHF. 

Cristina Neagu va urmări meciul din tribună

Disputa aduce la rampă și o serie de valoroase handbaliste ce activează în Liga Florilor. Printre ele și câteva jucătoare care au evoluat cu succes și în naționala noastră: Iulia Dumnaska, Cristina Florică (Rm. Vâlcea), Paula Ungureanu, Aneta Udriștoiu, Iulia Curea, Oana Manea, Bianca Bazaliu și Claudia Constantinescu (CSMB). Aflată în perioada de recuperare după operația la genunchi, Cristina Neagu va urmări meciul din tribună. Programată mâine (miercuri, 13 martie), la ora 21.00, disputa va fi transmisă de TVR1 și TVR HD.

anamaria ferentz jpeg
credinciosi
BeFunky collage (38) jpg
jojo vacanta culinara jpeg
cove si sotia in turcia JPG
regina letizia (5) jpg
valetina pelinel borcea copii jpg
image png
image
image
image
image
simona halep wimbledon 2022 jpg
david webp
FotoJet (5) jpg
GettyImages 1405458386 jpg
paul surugiu rugby jpg
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg