Secretul victoriei lui Fedrigo: pregătire cu un fost antrenor de fotbal

Ultima actualizare:

Fedrigo s-a declarat încântat de colaborarea cu acesta: "Denis a reuşit să mă elibereze de lucrurile care mă blocau. M-am concentrat pe scene care îmi dădeau forţă, un moral bun. Pentru a câştiga o etapă în Turul Franţei a trebuit să cred 200%. Fără o bună mentalitate nu poţi face nimic".

Chestionat de ziariţii de la "l'Equipe", Denis Troch a explicat în ce constă metoda sa miraculoasă: "El vizualizează o imagine pozitivă, o revede de două ori pe zi. În acest timp, el nu e conştient de durerea fizică. Se gândeşte la ceva pozitiv. Că este cu familia, pe plajă. Înaintea etapei i-am dat un text cu trei cuvinte. Mai mult decât un discurs lung. Ceea ce mi-a răspuns el a fost puternic. Este secretul nostru".

Fost antrenor de fotbal la Le Havre, Amiens, Troyes şi PSG, Troch a fost preparator mental la echipele FDJ şi Bbox Bouygues Telecom, ambele participante în Turul Franţei. Interesant este că pe lângă Fedrigo, alţi doi câştigători de etapă în acest an, Thomas Voeckler şi Sandy Casar, au lucrat cu el.

Astăzi a fost zi de pauză în Turul Franţei. Întrecerea se reia mâine, cu o etapă dificilă, Pau - Tourmalet.

image
image
image
image
image
image
ronaldo ceas jpg
Martina Navratilova, Getty jpg
Simona Halep, Getty Images jpg
Leo Messi, Getty Images jpg
Messi jpg
simona halep (getty images) jpg