Secundul naţionalei de rugby iubeşte o sud-africancă

simeon stalpnicul png

Participant la patru ediţii ale Rugby World Cup, record pentru România, botoşăneanul Romeo Gontineac este şi singurul practicant al acestui sport de la noi care a jucat la o echipă sud-africană.

Format la Paşcani, de antrenorii Nicu Tarcan şi Gheorghe Pintilie, Romeo a ajuns la "U" Cluj în momentul senioratului. Promovat la naţională, a participat la Cupa Mondială din Africa de Sud, în 1995. Acel moment i-a schimbat viaţa.

Pe de o parte atunci a cunoscut-o pe cea care îi este soţie, Lucinda, iar în plan sportiv a intrat în vizorul echipelor profesioniste.

"Făcusem un supermeci cu Springboks, cei care aveau să devină campioni mondiali. Am plecat în oraş, în Cape Town, să sărbătorim. Într-un bar am cunoscut-o pe Lucinda. Dădeam autografe. A venit şi m-a întrebat cine sunt. I-am spus sec: "Hello! My name is Romeo, from Romania". Am dansat, iar apoi am schimbat adresele. La revenirea acasă, am primit o scrisoare de la ea. Cum nu vorbeam engleza, un prieten îmi traducea. După câteva luni, Lucinda m-a vizitat la Cluj, iar apoi am plecat eu în Africa de Sud", a povestit rugbystul.

În 1996, lui Gontineac i s-a oferit un contract de la Eagles, o formaţie din South Western Districts. "Cum am ajuns acolo ne-am căsătorit, dar apoi am plecat în Franţa".

Dacă în 1995 a cunoscut-o pe Lucinda, în anii următoarelor ediţii ale Cupei Mondiale i s-au născut cei doi copii, Taylor (1999) şi Olivia Rose (2003).

«Stejarii», aproape de Cupa Mondială

Căpitanul Socol şi colegii săi au “muşcat” sâmbătă din portughezi

simeon stalpnicul png

Naţionala de rugby a României a învins, ieri, la Lisabona, reprezentativa Portugaliei, scor 20-9, într-un meci contând pentru Cupa Europeană a Naţiunilor.

"Tricolorii" şi-au asigurat astfel matematic locul 3 în grupe, poziţie ce ne dă dreptul să jucăm în recalificările pentru Cupa Mondială din 2011.

Pentru a ajunge la turneul final din Noua Zeelandă, "stejarii" vor trebui să treacă pe rând de câştigătorea meciului dintre Lituania şi Ucraina (meci pe terenul nostru), apoi de reprezentativa Tunisiei (meci pe terenul nostru) şi, în confruntarea decisivă, de naţionala Uruguay-ului (dublă manşă).

România a jucat la toate ediţiie Cupei Mondiale de până acum.

cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
ingrijorare
cub mircea bravo png
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Kate Middleton
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
Vladimir Putin si Serghei Soigu la parada navala a Marinei ruse FOTO EPA-EFE
Soldati ucrainieni pe frontul din Herson FOTO profimedia 0675801159 jpg
image
image
image
image
dawa jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
Erling Haaland, Getty Images jpg
Eugenie Bouchard, EPA jpg
romania 3x3 mondial u23 jpg
dawa popescu jpg