Simona Halep, premiată pentru «lovitura anului». Cum arată superba execuție

Ultima actualizare:

Pentru Simona Halep anul 2021 în tenis a fost un coșmar din punct de vedere sportiv din cauza accidentărilor, însă cu toate acestea tot a cucerit un premiu acordat de forul mondial: cel pentru ”lovitura anului în circuitul WTA”. E a doua oară când reușește acest lucru.

Simona Halep a jucat finala la Transylvania Open (FOTO: Sportpictures)
Simona Halep a jucat finala la Transylvania Open (FOTO: Sportpictures)

Ocupantă a locului 20 în lume, Simona Halep a fost nominalizată pentru o lovitură din meciul cu Gabriela Ruse, de la Transylvania Open, câştigat, scor 6-1, 6-2, în primul tur. Astfel, se poate spune că turneul organizat în premieră la Cluj-Napoca a fost un succes pe toate planurile pentru jucătoarea noastră. Pentru că aici a disputat singura finală WTA din 2021. Din păcate, deși era principala favorită a competeiției, constănțeanca a fost învinsă în meciul decisiv, scor 6-2, 6-3, de Anett Kontaveit din Estonia, care și-a asigurat astfel calificarea în premieră la Turneul Campioanelor la tenis.

2018 🤝 2021With an 𝑜𝓊𝓈𝓉𝒶𝓃𝒹𝒾𝓃𝑔 passing shot, the 2021 Singles Shot of the Year goes to @Simona_Halep! She secures this award for the second time 🙌Presented by @CorpayFX

— wta (@WTA) December 16, 2021

A câștigat clar duelul din finala pentru ”lovitura anului”

Pentru lovitura anului au mai fost nominalizate în primă fază Su-wei Hsieh (16-imi Abu Dhabi), Belinda Bencic (semifinale Adelaide), Bianca Andreescu (optimi Miami), Marta Kostiuk (optimi Istanbul), Garbine Muguruza (optimi Roma), Iga Swiatek (16-imi Eastbourne), Conny Perrin (16-imi Praga), Camila Giorgi (sferturi Montreal) şi Magda Linette (16-imi Ostrava). Nominalizatele erau împărţite în două grupe, care au fost câştigate de Simona Halep şi Su-wei Hsieh. Apoi, au fost votate pe site-ul WTA loviturile celor două finaliste, ancheta fiind câştigată de Halep cu 86 % din totalul voturilor fanilor.

La dublu, lovitura anului a fost aleasă o lovitură a echipei Gabriela Dabrowski/Luisa Stefani (Canada/Brazilia), din semifinalele de la San Jose, în meciul disputat împotriva cuplului Ellen Perez/ Kveta Peschke (Australia/Cehia), scor 6-3, 4-6, 10-8.

Simona Halep a mai câştigat ancheta pentru lovitura anului în 2018, pentru o lovitură de la Miami Open contra polonezei Agnieszka Radwanska, retrasă acum din activitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net