Simona Halep a pierdut finala Transylvania Open și locul în Top 20 WTA

Ultima actualizare:

    Simona Halep, la Transylvania OpenFOTO: Inquam Photos
Simona Halep, la Transylvania OpenFOTO: Inquam Photos

Simona Halep rămâne fără trofeu în 2021. Românca a pierdut prima finală jucată în acest an, în fața estoniencei Anett Kontaveit. De luni, românca va ieși din Top 20 mondial.

Până acum, Simona Halep nu pierduse niciodată o partidă disputată la un turneu WTA în România. Ea câștigase trofeul la BRD Bucharest Open în ambele ediții la care participase, iar acum, la Cluj-Napoca, obținuse victoria în primele patru meciuri disputate la Transylvania Open. Din păcate, în finală, estonianca Anett Kontaveit a fost prea puternică și s-a impus cu scorul de 6-2, 6-3. Astfel, Kontaveit a confirma forma excepțională în care se află și care i-a asigurat calificarea în ultimul moment la Turneul Campioanelor. De altfel, acum două săptămâni pe vremea asta, ea știa că pentru a ajunge la competiția celor mai bune 8 tenismene din lume, era obligată să câștige titlurile la Moscova și Cluj-Napoca, în ultimele două competiții ale anului. Și ea și-a îndeplinit obiectivul cu brio, urmând să se participe în premieră la Turneul Campioanelor. O competiție la care va lipsi, din păcate, Simona Halep, aceasta fiind prima ei absență din 2014 încoace, cu excepția ediției din 2018, când a fost accidentată.

O altă premieră negativă pentru Simona este că această finală pierdută o scoate pe româncă din Top 20 mondial după nu mai puțin de 8 ani și două luni. Ultima dată când nu a făcut parte dintre cele mai bune 20 de jucătoare ale lumii se întâmpla la 18 august 2013. De luni, Halep va ocupa locul 22 în clasamentul mondial.

image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
cristiano ronaldo georgina jpg
bayern munchen epa efe h 56385191 jpeg
hagi jr getty jpg
Hagi jpg
fani ungaria jpg