Simona Halep, cu șalupa prin Melbourne după victorie

10 ianuarie 2022

Pentru jucătorii de tenis zilele libere sunt atât de rare, încât atunci când apar trebuie să se bucure din plin de ele. Simona Halep nu a ratat această ocazie, probabil că singura din următoarele trei săptămâni și a ieșit la o plimbare cu barca.

article img
Simona Halep a condus șalupa pe râul Yarra (FOTO: Instagram)

”Căpitan” de ocazie, Simona i-a avut colegi de călătorie pe membrii echipei ei, admirând frumusețile orașului de pe râul Yarra.  De asemenea, profitând de ziua frumoasă, ea s-a mai plimbat și fotografiat prin orașul australian în care speră să mai stea trei săptămâni. A postat și câteva fotografii pe pagina de Instagram, spre satisfacția fanilor ei.

article img
Simona Halep și echipa ei, în acțiune pe râul Yarra din Melbourne (FOTO: Instagram)

Marți, Simona Halep va relua antrenamentele pentru Australian Open, turneu care pentru ea va începe peste o săptămână și la care se va număra printre primele 16 favorite, conform clasamentului mondial.

Simona Halep a cucerit duminică, primul titlu WTA după o pauză de mai bine de un an. Ea a învins-o în finala turneului WTA 250 Melbourne Summer Set 1 pe rusoaica Veronika Kudermetova, scor 6-2, 6-3. Acesta a fost al 23-lea trofeu din carieră, cifră cu care ocupă locul 21 în clasamentul all-time al titlurilor câștigate de jucătoare de-a lungul întregii lor activități.

Vom avea sigur o româncă în turul decisiv al calificărilor la Australian Open

În ceea ce privește participarea românească la Australian Open 2022, deja au intrat în concurs primele compatrioate. Luni am avut trei prezențe în calificări, două fete mergând mai departe: Irina Bara și Alexandra Cadanțu.

Alexandra Cadanțu-Ignatik (211 WTA) s-a calificat în turul secund după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe germana Katharina Gerlach (231).

Irina Bara, locul 136 WTA şi cap de serie numărul 18, a eliminat-o cu 6-1, 6-4, pe georgianca Mariam Bolkvadze (180). Cele două românce vor fi adversar în turul secund, deci vom avea sigur o jucătoare în turul decisiv al calificărilor.

A treia româncă intrată luni în calificări, Cristina Dinu, a fost învinsă clar, scor 6-1, 6-0, de spaniola de origine română Cristina Bucșa.

Marți vor juca în primul tur al calificărilor celelalte trei jucătoare înscrise, Mihaela Buzărnescu, Irina Fetecău și Gabriela Talabă-Lee.

Pe tabloul principal sunt direct acceptate Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse. Meciurile de pe tablourile principale vor începe luni, 17 ianuarie.