Simona Halep este în finală la Toronto și revine după un an în top 10 WTA!

Ultima actualizare:

Performanță de excepție pentru Simona Halep. Ocupanta locului 15 la începutul săptămânii, românca s-a calificat în finala turneului de la Toronto, succesul fiind dubla de bucuria revenirii în Top 10 mondial!

Simona Halep în acțiune la Toronto (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Simona Halep în acțiune la Toronto (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Halep a învins-o în semifinale pe americanca Jessica Pegula, locul 7 WTA şi cap de serie 7, scor 2-6, 6-3, 6-4, în două ore şi 14 minute. La finalul partidei, Simona a declarat: “Nu am renunţat, a fost un meci dur, incredibil. Ea este o jucătoare foarte bună. Am luptat până la final şi sunt foarte mulţumită de cum am fost pe teren astăzi. Este prima noastră finală (cu Patrick Mouratoglou). Sper că vom mai avea multe. Este minunat să îl am în echipa mea şi sunt onorată”, a spus Simona Halep după meci.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Beatriz Haddad Maia (Brazilia, numărul 24 mondial) şi Karolina Pliskova (Cehia, cap de serie 14). FInala va avea loc duminică seară. 

Simona Halep va reveni în Top 10 WTA

Prin accederea în finală, Simona Halep şi-a asigurat un premiu de 259.100 dolari şi 585 de puncte. Câştigătoarea turneului va obţine 439.700 de dolari şi 900 de puncte. Indiferent de ce va face în ultimul act, Simona și-a îndeplinit deja obiectivul stabilit la începutul acestui an: a revenit în Top 10 mondial! Ea a ajuns, grație victoriei, pe locul 9 în clasamentul live. Aceasta este prima prezență a Simonei în Top 10 WTA după un an, mai precis din 8 august 2021, atunci când a fost ultima dată pe locul 10. Pe locul 9 a fost ultima dată pe 18 iulie 2021.

O potențială victorie în acest turneu, duminică seara, o va duce pe Simona Halep pe poziția a șasea, acolo unde nu a mai fost de la 11 iulie 2021, atunci când s-a aflat ultima dată pe locul 3 în lume. Apoi s-a prăbușit direct pe 9. 

După ce va încheia socotelile la Toronto, Simona va merge la Cincinnatti, unde ar trebui să joace contra cehoaicei Karolina Muchova, ocupanta locului 148 mondial.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net