Simona Halep joacă sâmbătă seară pentru calificarea în finala de la Toronto

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului de la Toronto. 

Simona Halep poate reveni în Top 10 WTA (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Simona Halep poate reveni în Top 10 WTA (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

În sferturile de finală, Simona Halep a învins-o cu scorul de 6-4, 7-6 pe Cori Gauff, americanca situată pe locul 10 în lume, pe care a întrecut-o a treia oară în carieră din tot atâtea meciuri directe disputate. 

Coco este o jucătoare foarte bună, mi-e greu mereu împotriva ei. Am avut din nou probleme cu vântul, dar a fost un meci foarte bun. A trebuit să rămân concentrată la fiecare minge şi să lupt”, a declarat Halep după meciul cu Gauff, în interviul de pe teren.

Următoarea adversară a jucătoarei noastre, care ocupa locul 15 în lume la startul turneului, dar care se apropie vertiginos de Top 10 WTA, va fi, sâmbătă, de la ora 20.00, o altă americancă: Jessica Pegula. Situată pe locul 7 în clasamentul mondial, acesta se va afla pentru prima dată față în față cu Simona. Meciul se va vedea pe Digi Sport.

Pegula are avantajul de a juca tenis din plăcere 100%, pentru că pentru ea banii chiar nu sunt o problemă. Ba chiar s-ar putea spune despre ea că este cea mai bogată jucătoare din circuitul mondial, pentru că este fiica miliardarului Kim Pegula, cu o avere în jurul a 5 miliarde de dolari! Prin filmele sale el deține, printre altele, echipele Buffalo Bills (fotbal american) și Buffalo Sabres (hochei pe gheață). Ambele joacă în campionatele profesioniste nord-americane NFL, respectiv NHL.

Simona Halep revine în Top 10 WTA dacă va ajunge în finală la Toronto

Miza meciului cu Pegula este, pentru Simona Halep, imensă, pentru că, pe lângă calificarea în finală, ea ar reuși să revină și în Top 10 mondial dacă ajunge în ultimul act! Acolo unde nu a mai fost de anul trecut. 

După turneul de la Toronto, Simona va zbura la Cincinnatti, acolo unde a aflat deja numele primei adversare: sportiva cehă Karolina Muchova, ocupanta locului 168 WTA. Pe tabloul principal s-ar afla și Sorana Cîrstea, cea care la începutul lunii anunțase că s-a infectat cu coronavirus. Ea va juca împotriva elvețiencei Belinda Bencic, ocupanta locului 12 mondial.

Tot în primul tur, americanca Serena Williams a juca împotriva britanicei Emma Răducanu, acesta fiind, de altfel, cel mai așteptat meci al turneului, având în vedere că după Cincinnatti Serena va mai juca doar la US Open, după care se va retrage din activitate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net