Simona Halep, sinceră: ”M-am gândit că sunt aproape de final”

Ultima actualizare:

Simona Halep este una dintre cele mai importante jucătoare din circuitul WTA care a ales să înceapă sezonul încă din prima săptămână, la Melbourne. Tocmai de aceea, a fost intervievată de WTA Insider. Românca a vorbit deschis despre mai multe subiecte.

Simona Halep va debuta în noapte de marți spre miercuri, la Melbourne (FOTO: EPA)
Simona Halep va debuta în noapte de marți spre miercuri, la Melbourne (FOTO: EPA)

Despre cum se simte la antrenamente: ”În antrenamente, sunt foarte bună. Câştig cateva seturi. Mă antrenez mai mult decât în mod normal. Pot să stau doua ore pe zi pe teren, ceea ce nu era uşor în trecut. Văd tenisul diferit în această etapă a vieţii mele şi este mai multă bucurie, aşa că sunt mai relaxată. Nu pun presiune pe mine, aşa că voi încerca să păstrez asta în timpul meciurilor, ceea ce nu este uşor, dar sunt aici doar pentru a-mi oferi cea mai bună şansă şi vom vedea cum va fi”.

Despre obiectivul din 2021: ”Clar, revenirea în Top 10. Acesta este obiectivul principal, acesta este de fapt singurul obiectiv pe care mi l-am impus. Dar tot ceea ce vine împreună cu el este un bonus şi vom vedea la timpul potrivit. Dar accentul este să revin în Top 10 mondial”.

Simona Halep: ”M-am gândit că sunt aproape de final”

Despre cariera ei la 30 de ani. ”M-am gândit că sunt aproape de final, dar, sincer, după acest pre-sezon şi cum mă simt acum la acest turneu, simt că mai am câţiva ani de jucat. Soţul meu mă sprijină în această direcţie, dar şi familia mea. Echipa mea spune că sunt încă suficient de bună ca să concurez, aşa că încă nu mă gândesc la retragere. Vreau doar să mă bucur şi să dau tot ce am mai bun pentru că ştiu că există o altă şansă”.

Despre motivația ei. ”Vreau să văd cât de bună pot fi încă, să văd cât de mult mai pot câştiga. Sunt motivată să fac tot ce pot în fiecare zi. Încă îmi place tenisul şi competiţia. Încă vreau din ce în ce mai mult de la mine. Am o echipă bună, am oameni drăguţi în jur. Aceasta este motivaţia mea. Nu am un singur lucru ca motivaţie, cum ar fi un turneu sau un rezultat”.

Despre cum s-a simțit la finalul sezonului 2022. ”Obiectivul a fost să îmi recapăt moralul începând cu US Open. De fapt, acolo am simţit că am jucat decent şi pentru a fi mai bună trebuie să continui să joc. De aceea am ales turnee mici pentru a obţine mai multe meciuri şi aşa am făcut. Am avut meciuri bune şi m-am simţit foarte bine după Linz, chiar dacă a trebuit să mă retrag din cauza genunchiului. Am simţit că sunt acolo, că sunt încă acolo, a trebuit doar să muncesc mai mult fizic, pentru că în timpul anului nu am putut să lucrez atât de mult din cauza accidentării pe care am avut-o. Iată-mă aici, unde sunt foarte pozitivă referitor la ceea ce am făcut şi, sincer, sunt încrezătoare în ceea ce urmează”.

Simona Halep va debuta la Melbourne Summer Set 1 contra unei jucătoare din calificări

Despre cum a evoluat tenisul feminin în ultimii ani. ”Cred că tenisul de acum este diferit de acum cinci ani. Cred că este mai deschis şi adolescentele au o putere suplimentară pentru a câştiga turneele mari. Este foarte greu de fiecare dată când joci. Primul tur, al doilea tur, semifinale, nivelul este destul de asemănător, ceea ce nu prea se întâmpla. Cred că este un lucru bun. Este un lucru pozitiv pentru tenis. Va fi destul de interesant anul acesta. Aştept cu nerăbdare, să văd dacă pot face faţă”.

Situată pe locul 20 în lume, Simona Halep a fost desemnată cap de serie numărul 2 la turneul WTA 250 Melbourne Summer Set 1. Ea va evolua în primul tur contra unei jucătoare venite din calificări. Apoi, în turul secund, care corespunde cu cea a optimilor de finală, ar putea juca împotriva Gabrielei Ruse, buna sa prietenă. Aceasta va juca marți dimineață contra australiencei Arina Rodionova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net