Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar candidează pentru titlul de "Echipajul Feminin al Anului" la World Rowing Awards

Medaliate cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au fost nominalizate de forul mondial la 2021 World Rowing Awards. Cele două sportive pot fi votate la categoria "Echipajul Feminin al Anului". Conform Federaţiei Române de Canotaj, ceremonia de premiere se va desfăşura, virtual, sâmbătă, 29 ianuarie 2022.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au devenit campioane olimpice la Tokyo / Foto: COSR
Ancuța Bodnar și Simona Radiș au devenit campioane olimpice la Tokyo / Foto: COSR

În 28 iulie anul acesta, barca feminină de dublu vâsle a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Atunci Simona Radiş și Ancuţa Bodnar au adus a doua medalie pentru delegaţia României, după argintul obţinut de Ana Maria Popescu la spadă individual.

România a depășit Noua Zeelandă și Țările de Jos

Creditate cu prima șansă la titlul olimpic, româncele au făcut o cursă fenomenală. Fiind cronometrată în 6:41,03, România a terminat cu un avans substanțial față de bărcile Noii Zeelande (6:44,82) și Țărilor de Jos (6:45,73). De altfel țara noastră, a înregistrat cel mai bun timp din istoria competiției. Este de amintit că țara noastră a mai cucerit medalia de aur în această probă la Jocurile Olimpice din 1984, prin Elisabeta Lipă-Oleniuc și Marioara Popescu.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au mai luat 3 medalii de argint

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, România a mai obţinut trei medalii de argint (prin Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari) şi cel de dublu rame masculin (Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă), terminând competiția pe locul 46 în clasamentul pe medalii.

ilie nastase botosani 2 jpg
tina turner jpg
cub gabi bădălău png
camion thor24 1200 jpg
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
neymar plange brazilia jpg
image
image
image
image
image
image
neymar plange brazilia jpg
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg