Hocheiul, în aer: o echipă, acuzată că sabotează România pentru Ungaria

Ultima actualizare:

Lucrurile nu se liniștesc în hocheiul din țara noastră, cel mai recent existând suspiciuni că una dintre echipe sabotează competiția românească în favoarea celei maghiare. Concret, Federația Română de Hochei pe Gheață acuză echipa Miercurea Ciuc că s-a dat „lovită” în campionatul României, însă a fost aptă doar câteva zile mai târziu pentru cel din Ungaria. 

Hocheiul românesc, sub semnul disputei (FOTO: Facebook)
Hocheiul românesc, sub semnul disputei (FOTO: Facebook)

Miercurea Ciuc ar fi anunțat cu o zi înaintea meciului cu CSM Corona Brașov, din campionatul național, că nu va putea evolua, invocând accidentări și viroze. Însă, două zile mai târziu, Miercurea Ciuc a evoluat în Erste Liga cu FEHA19, competiție în care concurează șapte formații din Ungaria și trei din România. În acest context, federația din România a intervenit și a acordat victoria brașovenilor, 5-0, la „masa verde”: „Federația Română de Hochei pe Gheață se declară consternată de atitudinea lipsită de fair play, respect și considerație a Sport Club Miercurea Ciuc. Sport Club Miercurea Ciuc evită meciurile din campionatul intern (deși este finanțată din fonduri publice prin Ministerul Sportului), alegând în schimb să participe în Erste Liga. Federația Română de Hochei pe Gheață se declară dezamăgită și consternată de conduita afișată de Sport Club Miercurea Ciuc, sperând că această atitudine este doar o alegere nefericită de moment și nu regula după care își prioritizează propria activitate și propriile obiective”.

Acuzau viroze, dar erau însănătoșiți două zile mai târziu

În acest context, acordarea victoriei către brașoveni a venit ca o decizie firească: „Conform regulamentului Campionatului Național de Seniori referitor la condițiile de reprogramare a unei partide oficiale, schimbarea datei, a orei și/sau a locului de desfășurare a acesteia poate fi realizată cu acordul Federației, în baza unei cereri bine motivate și însoțite de asemenea de acordul echipei partenere de joc, adresate Comisiei Centrale de Competiții cu cel puțin trei zile înainte de programarea inițială. 
Nerespectarea acestor prevederi atrage după sine pierderea jocului/forfait cu un scor de 5-0. Federația Română de Hochei pe Gheață a primit extrem de târziu, cu doar 24 de ore înaintea meciului programat la Brașov, solicitarea SC Miercurea Ciuc care invoca imposibilitatea participării din cauza unor «accidentări și viroze». 
Ceea ce a mirat însă a fost participarea miraculoasă a aceleiași echipe în Erste Liga la mai puțin de 24 de ore distanță de meciul din România la care nu s-a putut prezenta din motive medicale. De asemenea, având în vedere efortul organizatoric impus de planificarea unei partide oficiale, pe care anunțul Sport Club Miercurea Ciuc l-a ignorat cu desăvârșire, au fost irosite fonduri ale echipei organizatoare, întrucât fuseseră deja întreprinse toate activitățile precursoare evenimentului”. Sursa citată mai menționează că, deși și CSM Corona Brașov este angrenată în liga maghiară, tot s-a prezentat la meciul programat din Campionatul Național al României, întocmai cum era și firesc. 

„Lipsiți de orice urmă de respect și fairplay”

„Considerăm atitudinea clubului SC Miercurea Ciuc cu privire la campionatul național și față de adversarii săi ca lipsită de orice urmă de respect și fairplay. Este și mai gravă atitudinea disprețuitoare care se întrezărește din felul în care îi tratează pe cei care au ghinionul de a-i avea drept adversari, aceștia ajungând să își irosească resursele în timp ce reprezentanții Sport Club Miercurea Ciuc aleg ceea ce consideră că e mai important pentru ei, respectiv participarea în Erste Liga. 
În primul rând, suntem în România, nu în Ungaria, iar cei de la Miercurea Ciuc s-au înscris nesiliți de nimeni în campionatul național. Măcar din acest considerent, ar fi normal ca orice competiție desfășurată aici să fie tratată cel puțin cu aceeași importanță ca și acelea din țările vecine.
Am constatat cu mâhnire că există cluburi care activează și sunt înregistrate juridic pe teritoriul României, dar care tratează cu indiferență, dacă nu chiar cu dispreț, competiții în care au ales de bunăvoie să se înscrie. Toate acestea, în timp ce abordează ca prioritare confruntările de peste hotare, din Ungaria”, a punctat și Alexandru Smeu, președintele Comisiei de Competiții.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net