TdF 2011: Contador e sceptic: ”Am obosit, iar traseul nu mă avantajează”

Ultima actualizare:

Contador, care a ratat și titlul de campion al Spaniei, pe șosea, săptămâna trecută, a explicat situația în felul următor: ”În acest an, este pentru prima oară când voi participa în Turul Franței după ce am concurat în cel al Italiei. E adevărat, în 2008 am fost în Il Giro și în La Vuelta, însă atunci a fost ceva diferit. Am avut timp să mă refac. Acum am un dubiu în privința recuperării mele”, a declarat, deunăzi, campionul. Oboseala lui Contador ar mai putea avea și o altă explicație: de aproape un an, el nu a mai mâncat carne! ”Am devenit vegetarian. Și voi rămâne așa atâta timp cât voi concura, iar regulamentul antidoping nu se va schimba”, a explicat ibericul, care a spus că acea cantitate mare de clenbuterol, depistată în trupul său, la controlul doping din iulie 2010, nu putea proveni decât din carne.

Aflat față-n-față cu ziariștii, ibericul s-a plâns și de traseu, despre care spune că nu prea i se potrivește. ”Mă cunoașteți. Când mă țin picioarele, e dificil să mă oprească cineva. Eu atac. În plus, nici traseul nu prea mă ajută. Totul va depinde de cum se va derula cursa în primele etape și de cum mă voi simți. Un răspuns îl voi avea în prima etapă de munte, la Luz-Ardiden, însă după aceea vor fi și alte vârfuri”, a concluzionat Contado.

Rutierul spaniol a vorbit și despre ostilitatea cu care l-au primit spectatorii francezi: ”Atmosfera în cursă este adeseori mai puțin complicată decât aceea din afara ei. Sunt obișnuit cu presiunea și am capacitatea de a mă concentra la întrecere. Am făcut asta în ultimii ani. Sunteți prost informați. Mereu am spus că sunt împotriva dopajului. Pentru mine, este toleranță zero. Voi însă sunteți liberi să credeți ce vreți”, a reacționat Contador.

Turul Franței va debuta mâine, cu o etapă în lungime de 191,5 km, între Passage du Gois și Mont des Alouettes. Traseul are un profil asemănător cu cel al ”deschiderii” din 2009. Tricoul galben va fi îmbrăcat pentru întâia oară pe o culme înaltă de 228 de metri, după o cățărare de categoria a 4-a.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net