TdF: George Hincapie va participa pentru a 16-a oară la Le Tour!

Ca orice competiţie care are o existenţă ce trece de o sută de ani, şi Turul Franţei la ciclism deţine numeroase recorduri. Americanul George Hincapie (ieri a împlinit 38 de ani), de pildă, va lua startul în celebra cursă pentru a 16-a oară! Ceea ce nu este, trebuie să recunoaştem, la îndemâna oricui. Specialist al curselor clasice desfălurate pe pavele - s-a clasat de şapte ori între primii 10 la Paris - Roubaix -, omul echipei BMC a devenit cunoscut în "Marea Buclă" drept locotenent al lui Lance Armstrong. El l-a cunoscut pe acesta la echipa Motorola, unde de altfel şi-a început cariera de profesionist, în 1994. Devenit campion al SUA pe şosea, în 1998, a obţinut primele victorii în Turul Franţei în 2003 şi 2004, ambele în contratimpul pe echipe. A repetat acest succes un an mai târziu, însă atunci s-a impus şi în etapa a 15-a. Cea mai bună clasare a sa în pestigioasa competiţie, la "general", a avut-o tot atunci: a terminat pe poziţia a 14-a. În 2006, timp de o etapă, a fost şi purtător al tricoului galben. În 2009, cînd a avut din nou ocazia de a fi lider, a suferit o căzătură în etapa de la Grand Bornand - după sosirea la Paris a constatat că şi-a fracturat clavicula...

Sâmbătă, Hincapie va pleca din nou în cursă. Şi va egala recordul lui Joop Zoetemelk. Olandezul are, în schimb, un palmares mult mai bogat, el câştigând Turul Franţei în 1980 şi terminând în alte şase rânduri pe locul secund. Anul trecut, yankeul a sosit la Paris pe poziţia a 59-a. Şi nu se aşteaptă la cine ştie ce minuni pentru ediţia din 2011. "Este cu adevărat o ieşire de onoare pentru mine să iau parte la Le Tour. De fiecare dată când am ajuns pe Champs Elysees mă încearcă multă bucurie şi satisfacţie, toate acele senzaţii plăcute pe care le ai atunci când termini o cursă", a declarat el în site-ul Cyclingnews.

Fiu al lui Ricardo Hincapie, de origine columbiană, care l-a iniţiat în ciclism, George a avut ocazia să-şi cunoască actuala soţie tot în timpul Turului Franţei. Pe nume Melanie Simonneau, ea a fost animatoare în 2002 şi 2003. Ea i-a dăruit doi băieţi. Pe lângă ciclism, americanul se ocupă şi de o linie de vestimentaţie, Hincapie Sports, împreună cu fratele lui, Richard.  

Înfiinţată în 2007, BMC Racing Team face parte dintre echipele profesioniste de ciclism din SUA, fiind sponsorizată de un fabricant de biciclete. Pentru anul acesta, rutierii ei au decis să-l sprijine pe Cadel Evans, mai ales în etapele de munte, în speranţa că acesta va reuşi să urce pe podium, la final.

La acest capitol, Hincapie ştie multe. Cu el alături, Armstrong a câştigat de atâtea ori, iar Contador a făcut-o în 2007.

Componenţa echipei BMC: Cadel Evans (AUSTRALIA), Brent Bookwalter (SUA), Marcus Burghardt (GERMANIA), George Hincapie (SUA), Amaël Moinard (FRANŢA), Steve Morabito (ELVEŢIA), Ivan Santaromita (ITALIA), Manuel Quinziato (ITALIA), Michael Schär (ELVEŢIA).

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
cub andreea antonescu png
horoscop zilnic gemeni jpeg
rebeca pascu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
trenul regal jpg
Brasov 1 jpg
Turist FOTO salvamont Bușteni jpg
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png
fotbal tenis lat jpg
Niclas Füllkrug jpg
ronaldo bucurie jpg
buta jpg