Tragedie în canotajul românesc. "E o nenorocire!"

Ultima actualizare:

    Iulian Arba, primul din stânga
Iulian Arba, primul din stânga

Fostul canotor Iulian Arba, component al loturilor României, a murit electrocutat, la doar 26 de ani. Preşedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că este o nenorocire pentru familie, mama sportivului fiind fosta sa colegă de lot, Rodica Arba.

Iulian Arba (26 de ani) a murit, sâmbătă, în zona comunei maramureşene Vadu Izei, în timpul unei partide de pescuit, când s-a electrocutat după ce ar fi atins firele de înaltă tensiune cu undiţa.

"Nici nu ştiu ce să spun. Am fost colege cu mama lui, Rodica, atâţia ani la lot, e o nenorocire pentru ea şi soţul său. Rodica nici nu era acasă, ci la Piatra Neamţ, la înmormântarea surorii ei, care a fost şi ea canotoare. Suntem cu toţii alături de familie, dar nici nu ştii ce să spui, cum poţi ajuta după asemenea tragedie", a declarat preşedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă.

Iulian Arba a făcut canotaj de performanţă până la 23 de ani, fiind component al loturilor României, după care s-a retras acasă, în Maramureş, unde împreună cu familia au deschis o afacere.

"Era singurul lor copil. Din câte am înţeles a plecat singur la pescuit, să se relaxeze şi uite ce tragedie s-a petrecut! Cu Rodica mai vorbeam, ne vedeam, venea la Bucureşti, când făceam Zilele Canotajului, am fost atâţia ani împreună colege. Este îngrozitor ce s-a întâmplat şi nu ştiu cum vor putea trece părinţii lui Iulian peste asta", a mai spus Lipă.

Mama tânărului, Rodica Arba, a fost componentă a lotului olimpic de canotaj al României, cucerind numeroase medalii, între care şi trei olimpice – două de aur la JO din 1984 şi 1988, respectiv una de argint în 1988.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net