Update Polo: Naţionala României va întâlni SUA în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

Naţionala de polo a României va întâlni reprezentativa SUA, vineri, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de la Oradea, o victorie aducând tricolorilor calificarea în semifinale şi, implicit, „biletele" pentru Campionatul Mondial (Shanghai).

Echipa SUA a fost învinsă, joi seara, de liderul grupei B, Croaţia, cu scorul de 9-7, astfel că a încheiat pe locul trei.

Naţionala noastră nu a reuşit să obţină un rezultat de egalitatea, scor care ar fi menţinut-o în fruntea grupei. Însă Spania a obţinut o victorie categorică în derby-ul grupei, cu scorul de 14-8.

Marcatorii României au fost Iosep 2 goluri, Georgescu 2, Negrean 1, Matei 1, Buşilă 1, Diaconu.În primele două meciuri de la Cupa Mondială, România a învins Iran, cu scorul de 26-1, respectiv Australia, cu 11-9.

Rezultatele înregistrate până joi la Cupa Mondială de la Oradea:

Marţi: SUA-China 10-6, România-Iran 26-1, Croaţia-Serbia 10-8 şi Australia-Spania 7-9.Miercuri: Croaţia-China 14-4, România-Australia 11-9, SUA-Serbia 9-17 şi Iran-Spania 1-26.Joi: China-Serbia 8-15, România-Spania 8-14; ultimele două partide sunt cele dintre SUA-Croaţia (grupa B) şi Iran-Australia (grupa A).

Indiferent de rezultatul meciului Iran-Australia, primele două locuri din grupa A sunt ocupate de Spania (6 puncte), respectiv România (4 puncte).

Vineri vor avea loc meciurile din sferturile de finală (sistem încrucişat între echipele din cele două grupe), câştigătoarele urmând a juca sâmbătă în semifinale, în timp ce învinsele vor juca pentru locurile 5-8.

Duminică se vor disputa finalele, cea mică la ora 16.00 şi cea mare, de la ora 17.30, plus meciurile de clasament final.

Primele patru clasate la Cupa Mondială obţin calificarea directă la Campionatul Mondial de anul viitor (Shanghai). Dacă printre acestea se va număra şi Serbia, care este deja calificată la CM din 2011 (în calitate de câştigătoare a Ligii Mondiale), la competiţia de anul viitor va obţine "biletul" şi echipa clasată pe locul cinci, la Cupa Mondială de la Oradea.

Petre Roman, Mioara si Oana jpg
cub botez reghecampf caciuc png
gabriel mardale jpg
maxresdefault jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
3 anastasia soare png png
romanii au talent 2023 adelina benga micuta contorsionista care i a cucerit pe jurati unde sunt oasele 3 size20 jpg
image
image
image
image
image
image
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg