Viața surprinzătoare a lui Florin Mergea. Detalii impresionante

image
Florin Mergea (30 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuți jucători profesioniști de tenis de câmp din Româniafoto: Mediafax

Florin Mergea (30 de ani) a jucat, alături de Rohan Bopanna, finala Turneului Campionilor 2015 de la Londra, după un an extraordinar pentru cei doi. De remarcat este faptul că Mergea a revenit în tenis anul trecut, după o lungă pauză. Nu este singurul detaliu legat de sportiv care ne uimește. Click! îți dezvăluie viața surprinzătoare a lui Florin Mergea.

În urmă cu 11 ani, Florin Mergea câştiga, când nimeni nu se aștepta, turneul de juniori de la Wimbledon, la simplu. Nu era la primul succes. Înainte de această competiție, Florin câştigase şi finala la proba de dublu cu Horia Tecău. De precizat că, în 2002, pe acelaşi teren, dublul Mergea/Tecău cucerise acelaşi trofeu strălucitor oferit la Wimbledon.

Viața surprinzătoare a lui Florin Mergea – În 2010 se retrăgea din tenis

Anul acesta, împreună cu Marin Draganja, un croat de 23 de ani, alături de care s-a pregătit doar opt zile înainte să joace prima minge la Roland Garros, Mergea a ajuns pentru prima dată în sferturile de finală ale unui Grand Slam la seniori. Însă, din păcate, nu totul a mers la fel de bine în cariera jucătorului de tenis.

Cel mai mare hop s-a petrecut în urmă cu cinci ani, când, deși Florin câștigase până atunci trei turnee de Grand Slam (alături de Horia Tecău), iar trecerea la nivelul seniorilor părea ca se va produce fără probleme, jucătorul a abandonat tenisul. Acest lucru s-a întâmplat în august 2010. Pe atunci, Florin Mergea participa la un turneu de tenis ce avea loc în Craiova. Îi recidivase o accidentare mai veche. A fost suficient ca jucătorul să uite toată perioada excelentă și să spună „Mă las”. Se chinuise mulți ani să ajungă în vârf și totul părea că se va spulbera acum.

Florin Mergea pare încă afectat de cele întâmplate... Un an şi jumătatea a stat fără să joace aproape deloc. În acea perioadă, Mergea s-a apucat să antreneze copii, dar soția l-a determinat să se reîntoarcă la sportul alb.

S-a dovenit a fi o decizie foarte bună. După succese înşiruite în turneele chalanger timp de trei ani, la finalul lui 2013, în octombrie, a apărut prima finală ATP, jucată alături de cehul Rosol. Au cucerit Viena, iar apoi, în februarie 2014, alături de Olivier Marach, a câştigat şi pe zgura de la Vina del Mar. A renunţat însă la colaborarea cu austriacul şi, chiar în prag de Roland Garros 2014, s-a „cuplat” cu Marin Draganja pentru cea mai bună performanţă a carierei. A urmat o colaborare de succes cu Dominic Inglot, însă adevărata consacrare a cunoscut-o alături de Rohan Bopanna, cu care a cucerit titlul la Mastersul de la Madrid şi, în special, a jucat în finala Turneului Campionilor!

A încheiat anul pe locul 11 în lume, de unde, la 30 de ani, Florin are şansa unui nou start.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
cub anamaria prodan animat gif
david si victoria beckham
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
Fosa septica FOTO Shutterstock jpg
Alexandru Arsinel Arhiva Adevarul (7) JPG
image
image
image
image
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg
Neymar, EPA jpg