Victorie mare pentru rugbyștii români. Se vede calificarea la Cupa Mondială!

România a așteptat cu emoție meciul cu Rusia, primul din acest an în competițiile de rugby. Din fericire, ”Stejarii” au învins una dintre contracandidatele directe la calificarea la Cupa Mondială și acum parcă mult dorita calificare este mai aproape de noi.

Bucuria rugbyștilor români după câștigarea Cupei Kiseleff (FOTO: Sportpictures)
Bucuria rugbyștilor români după câștigarea Cupei Kiseleff (FOTO: Sportpictures)

Echipa națională de rugby a României s-a impus cu scorul de 34-25 (24-7) în fața Rusiei, în primul meci din ediţia 2022 a Rugby Europe Championship. Tricolorii au avut emoții mari în debutul partidei, rușii primind un eseu de penalizare în minutul 5. Din fericire, în loc să le ”taie picioarele”, acest eseu a fost semnalul trezirii jucătorilor nostri. Care au atacat în valuri și punctele au venit în mod firesc. Astfel, în minutul 10 a venit după eseul lui Ovidiu Cojocaru, care a fost transformat de Tudor Boldor, scorul devenind egal, 7-7. Aceiași doi jucători au punctat din eseu, respectiv transformare, în minutul 21, reușite prin care au adus România în avantaj. Diferența s-a mărit și mai mult până la pauză, căci în minutul 32 Boldor a trasformat o lovitură de peseapsă, iar în minutul 36 căpitanul Mihai Macovei a culcat balonul dincolo de buturi, eseul fiind transformat de același Boldor. Scor la pauză: 24-7 și părea că victoria nu mai avea cum să ne scape.

Numai că în a doua repriză rușii au fost cei care au fost mai consistenți, ei și câștigând actul secund cu 18-10. Punctele echipei noastre au fost marcate în această parte a doua de Rupanu (eseu), Plai (transformare și o lovitură de pedeapsă).

Rupanu, în zbor spre eseul care a stabilit învingătoarea meciului (FOTO: Sportpictures)
Rupanu, în zbor spre eseul care a stabilit învingătoarea meciului (FOTO: Sportpictures)

La meci au asistat și câteva mii de fani, care au împins de la spate echipa noastră, fiind cu adevărat al 16-lea jucător, așa cum anticipa președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, înaintea partidei.

Pe lângă faptul că a contat atât pentru campania de calificare la Cupa Mondială din Franţa, meciul a avut ca miză și câștigarea Cupei Kiseleff, care se pune în joc în întâlnirile directe dintre cele două ţări.

Alin Petrache, președintele FRR, a trăit la maximum partida cu Rusia (FOTO: Sportpictures)
Alin Petrache, președintele FRR, a trăit la maximum partida cu Rusia (FOTO: Sportpictures)

România nu s-a putut baza la această partidă pe Florin Surugiu, Taylor Gontineac, Alexandru Ţiglă, Vlăduţ Popa şi Ionel Melinte, toţi indisponibili.

Echipa României: 1. Vasile Balan (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CSM Ştiinţa Baia Mare), 3. Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 4. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 5. Adrian Moţoc (Stade Aurillac), 6. Cristi Chirica (Sporting Club Appameen), 7. Dragoş Ser (CSA Steaua), 8. Mihai Macovei C (Colomiers), 9. Gabriel Rupanu (SCM Timişoara), 10. Tudor Boldor (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuţu (CS Vienne), 12. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 13. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 14. Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), 15. Marius Simionescu (CS Dinamo). Rezerve: 16. Tudor Butnariu (CSA Steaua), 17. Constantin Pristăviţa (CSM Ştiinţa Baia Mare), 18. Alexandru Ţăruş (Rouen), 19. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 20. Andre Gorin (RCHCC), 21. Alexandru Bucur (CSM Ştiinţa Baia Mare), 22. Daniel Plai (CSA Steaua), 23. Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare).

Pentru “stejari” urmează confruntarea cu Portugalia, programată tot pe teren propriu, la 12 februarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net