Victorii pentru Irina Begu şi Gabriela Ruse la Melbourne

Ultima actualizare:

Irina Begu (62 WTA) şi Gabriela Ruse (87 WTA) au debutat cu victorie în noul an. Bucureștencele s-au calificat în optimile de finală ale competiţiilor de tenis de la Melbourne. Ruse ar putea să o întâlnească pe Simona Halep (20 WTA) în turul următor. Irina Bara (138 WTA), în schimb, s-a oprit în turul 2 al calificărilor.

Irina Begu a debutat cu victorie în 2022 (Foto: EPA-EFE)
Irina Begu a debutat cu victorie în 2022 (Foto: EPA-EFE)

Într-un meci în care pornea cu șansa a doua, Irina Begu a învins-o cu 7-6/6, 6-3, astăzi (marţi, 4 ianuarie), pe americanca Jessica Pegula, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 1. Românca a promovat astfel în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 2.

Confruntarea a durat o oră şi 45 de minute. În turul următor, Begu o va înfrunta pe italianca Jasmine Paolini, locul 53 WTA, care a câştigat (2-6, 6-3, 6-4) cu Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, locul 85 WTA).

Participantă la Melbourne Summer Set 1, Elena-Gabriela Ruse a întrecut-o clar (6-3, 6-2), în primul tur, pe australianca Arina Rodionova (152 WTA), după 77 de minute de joc. Bucureșteanca ar putea să o întâlnească în optimile de finală pe Simona Halep, dacă fostul lider mondial o va învinge pe Destanee Aiava, (316 WTA), care a acces pe tabloul principal venind din calificări. Cele două jucătoare s-au mai înfruntat la Australian Open, în 2018, în turul 1, când românca s-a impus cu 7-6/5, 6-1.

Pentru promovarea în ”optimi”, Begu și Ruse vor obține 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA.

Irina Bara s-a oprit în faza preliminară

În ultimul tur al calificărilor pe tabloul principal la Melbourne Summer Set 2, Irina Bara a pierdut (5-7, 2-6) cu Ana Kalinskaia (111 WTA şi cap de serie numărul 7), după o oră şi 26 de minute de joc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net