VIDEO ȘOC Lance Armstrong: ”Dacă m-aș întoarce în timp, m-aș dopa din nou!”

Ultima actualizare:

    Armstrong a fost scos din istoria ciclismuluiFoto: Reuters
Armstrong a fost scos din istoria ciclismuluiFoto: Reuters

Fostul star al ciclismului, Lance Armstrong, a anunțat într-un interviu pentru BBC că ar trișa din nou. Sportivului i s-au retras cele 7 Tururi ale Franței câștigate după o anchetă de amploare a Agenției Americane Antidoping.

”Dacă aş fi în 2015, nu, nu m-aş mai dopa, fiindcă se poate să cîştigi şi curat. Dar dacă m-ai duce înapoi în 1995, cînd dopingul era peste tot, foarte probabil aș face-o din nou. Cred că tuturor, dacă ne-am întoarce în 1995, ne pare rău de ce a fost atunci. Și cel mai rău îmi pare că am fost puşi în poziţia aia. Mi-ar fi plăcut să concurăm om contra om, doar cu pâine şi apă, dar nu era posibil”, și-a început fostul campion confesiunea.

Apoi, a continuat: ”Când toată lumea a luat decizia de a se dopa, când plutonul a luat acea decizie, cînd echipa mea a luat acea decizie, alături de mine, a fost decizie proastă într-o perioadă imperfectă. Dar au fost şi lucruri care au dus la creşterea sportului”.

Armstrong are și unele regrete. ”Aş vrea să schimb omul care a făcut acele lucruri de neacceptat, nu hotărârile, ci modul în care am acţionat. Felul în care acel om a tratat oamenii a fost de nescuzat. E foarte bine să lupţi încontinuu la antrenamente, în curse, dar nu și la conferinţele de presă sau la nivel personal. Am fost un nenorocit. Ăla e omul pe care nu vreau să-l aduc înapoi niciodată”, a mai spus ex-ciclistul.

El a fost șters din istoria sportului și Tururile câștigate în 1999-2005 au fost lăsate fără un câștigător. ”Ca suporter, cred că ar trebuie să fie un învingător. A fost o perioadă, în Primul și al Doilea Război Mondial, când nu a existat niciun cîştigător, după care pare că a mai fost un Război Mondial. Cred că în următorii 50 de ani locurile vor fi umplute. Eu cred că am câștigat acele Tururi”, a încheiat fostul sportiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net