Wimbledon 2019 / Serena Williams: ”Simona Halep a jucat pur și simplu extraordinar!”


    Serena Williams a felicitat-o pe Simona Halep după finala de la Wimbledon 2019Foto: EPA-EFE
Serena Williams a felicitat-o pe Simona Halep după finala de la Wimbledon 2019Foto: EPA-EFE

Învinsă clar (2-6, 2-6) în finala ediției 2019 a turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, Serena Williams (37 de ani, 11 WTA) n-a căutat scuze, dar a elogiat-o pe Simona Halep. ”Mereu a jucat extraordinar împotriva mea”, a spus campioana americană.

Visul Serenei Williams de a obține al 24-lea trofeu într-un turneu de mare șlem și a egala astfel recordul deținut de australianca Margaret Court nu s-a împlinit nici acum. Cu toate că era socotită favorită de specialiștii neutri, precum și de către aceia din țara ei, americanca n-a izbutit să țină pasul cu Simona Halep. Ea a comis 26 de erori neforțate, comparativ cu cele 3 (!) ale jucătoarei noastre. Serena Williams nu a căutat motive extrasportive pentru a-și scuza eșecul și a mărturisit că adversara ei a jucat un tenis incredibil.  "A jucat pur şi simplu extraordinar. Nu cred că e o surpriză pentru cineva că joacă extraordinar împotriva mea. Am încercat diferite lucruri, însă azi nu m-a ajutat nimic. În acelaşi timp, am făcut mult prea multe greşeli ca jocul să funcţioneze”, a declarat Serena Williams, care a mărturisit că nu a avut soluții să reintre în meci. ”Nu ştiu dacă era ceva ce aş fi putut face altfel... Cred că am depus un efort mare pentru aceste două săptămâni. Încă o dată, cred că Simona a jucat pur şi simplu la nivelul ei maxim. Dacă e ceva de învăţat, este că trebuie să fiu aşa".Din punct de vedere tactic, Serena Williams a subliniat faptul că Halep a reușit să returneze multe mingi. ”Ea a trimis un număr imens de mingi înapoi. Am o strategie pentru jucătoarele care dau multe mingi înapoi, dar m-am gândit la ea prea târziu. Cred că am lovit prea tare, încercând să fac prea mult”.

Serena Williams crede că a depus prea mult efort pentru a ajunge în ultimele finale de mare șlem

Întrebată ce planuri are acum, după cele trei finale de grand slam pierdute de la revenirea ei pe teren, după ce a devenit mamă, Serena Williams a răspuns: ”Trebuie să găsesc o modalitate de a câştiga o finală... Poate jucând alte finale, în afara celor de mare șlem, ar ajuta. Aşa că atunci când voi ajunge într-o finală de grand slam să fiu obişnuită cu ceea ce vreau să fac şi cum să joc. Mă aştept întotdeauna să câştig, dar sunt circumstanţe diferite pentru mine. Pare că a fost un efort incredibil de a ajunge în fiecare finală de grand slam disputată în ultima perioadă”. Cea mai mică dintre surorile Williams a anunţat că în continuare va participa la turneele de la Toronto şi la Cincinnati, iar apoi la ultimul grand slam al anului, US Open.

Faimosi Survivor camp jpg
FotoJet jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
foto1  Vila cluj jpg
Ana Margean varianta cu flipb jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
bunicuta foto1 jpg
image
image
image
image
image
image
tom brady jpg
Dani Alves, Getty jpg
269591486 4543631569077057 7169748931221365381 n jpg
FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Dumitru Dragomir jpg
Cristiano Ronaldo, Getty jpg