Zi de aur si argint pentru România la Mondialul de canotaj

Ultima actualizare:

    Romanii medaliati in prima zi a Mondialelor de canotajFOTO: Facebook
Romanii medaliati in prima zi a Mondialelor de canotajFOTO: Facebook

A fost o zi foarte bună pentru canotajul românesc la Campionatul Mondial de la Plovdiv. Primele finale au adus un aur și un argint pentru flotila tricoloră. Ambele, în probe olimpice.

Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă au confirmat pe canalul de apă de pe râul Marița că sunt reginele probei de dublu vâsle categorie uşoară. Ele au cucerit a doua medalie consecutivă de aur la Mondiale, iar avansul de peste o barcă înregistrat în finală demonstrează că nu au rivale pe plan internațional. De altfel, ele par singurele favorite certe la aurul olimpic din 2020 din întreg sportul românesc în acest moment. Pe locurile doi și trei s-au clasat SUA și Olanda.

Dar prima medalie a zilei, în ordine cronologică, a fost obținută, la dublu rame masculin, de Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă. Ei au cucerit argintul, fiind devansați doar de frații croaţi Martin şi Valent Sinkovic. Ei au avut un avans de doar o secundă și jumătate în fața alor noștri. Și această medalie este foarte importantă, deoarece a fost obținută într-o probă olimpică. Tot ieri, echipajul masculin de patru rame a terminat pe locul 5, dar dată fiind tinerețea celor patru componenți, e un rezultat extraordinar. Ei sunt campioni mondiali de tineret și campioni europeni de seniori deși nu au decât 19 ani (doi dintre ei) și 20 de ani (ceilalți doi).

Duminică, în ultima zi a competiției, vom avea alte trei echipaje în finale. Este vorba de echipajul de dublu vâsle masculin (ora 12.33), 8+1 feminin (12.47) şi 8+1 masculin (13.15). Toate cursele vor fi transmise în direct de TVR 2.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net