3 premiante, 3 repetente


    Budescu a refuzat Steaua şi a rămas la  Astra, cu care speră să joace în play-offFoto: Sportpictures.eu
Budescu a refuzat Steaua şi a rămas la Astra, cu care speră să joace în play-offFoto: Sportpictures.eu

Liga 1 s-a întrerupt după etapa a 21-a, dar se va relua peste o săptămână pentru ultimele cinci etape din sezonul regulat, plus play-off şi play-out. Vacanţa a însemnat nu doar odihnă şi pregătire, ci şi o tentaţie a mercato-ului pentru trupele cu pretenţii. Trei vor reveni în bănci pregătite de examenul decisiv, iar trei vor alerga doar să treacă clasa!

Steaua, campioană la transferuri. Trupa lui Laurenţiu Reghecampf e de departe favorita principală după un mercato puternic, în urma căruia a şi vândut, dar mai ales a cumpărat. Plecarea lui Toşca la Betis nu e o pierdere chiar aşa de mare, dar venirile lui Alibec şi Gnohere par decisive. În atac a suferit Steaua cel mai mult în acest sezon, iar cei doi grei ar trebui să rezolve problema. În plus, în apărare a venit Bălaşa, şcolit de AS Roma, care e de aşteptat să se descurce decent. 

CFR, insolvenţă cu bani. Clujenii sunt într-o aparentă criză financiară şi interzişi în Europa, doar că transferurile făcute în această iarnă relevă altceva. În Gruia a revenit Ciprian Deac, iar Claudiu Bumba a fost repatriat din Israel pentru a ataca podiumul. CFR n-a pierdut nimic, astfel că Vasile Miriuţă are tot ce-i trebuie la îndemână ca să detoneze bomba. Dacă Iuliu Mureşan va face rost şi de ceva cash pentru măcar două salarii din patru luni câte se vor scurge până la finalul campionatului, totul rămâne deschis.

Astra, mândră că l-a pierdut doar pe Alibec. Lui Marius Şumudică i-a fost tare frică să nu-i dezintegreze echipa patronul Ioan Niculae. Nu s-a putut opune la vânzarea lui Denis Alibec, dar a reuşit să-i păstreze pe Lung, Săpunaru, Teixeira şi Junior Morais, daţi ca şi plecaţi, dar şi să câştige duelul cu Steaua pentru Budescu. În plus, la Giurgiu au venit Sergiu Buş, de la Sheffield Wednesday, şi Claudiu Belu, de la Târgu Mureş. În aceste condiţii, Astra nu pare dispusă să rateze play off-ul.

Şi-au vândut «piesele grele»


    Dinamo şi Viitorul au pierdut jucători  de bază în pauza din intersezonFoto: sportpictures.eu
Dinamo şi Viitorul au pierdut jucători de bază în pauza din intersezonFoto: sportpictures.eu

Viitorul a rămas fără titulari. Trupa lui Hagi a fost o surpriză mare în primele 21 de etape, iernând prima, deasupra marilor favorite. Constănţenii n-au trecut însă testul acestei vacanţe, din care au revenit fără Răzvan Marin, Cătălin Carp şi Pablo Brandan. Pierderi mari pentru Viitorul, care cu greu vor fi cârpite de puştii pe care Hagi îi va promova de la academie. Din păcate pentru trupa „Regelui”, cel mai probabil ea va cădea de pe soclul ocupat în toamnă şi se va sufoca, aşa cum a făcut-o şi anul trecut, tot în play-off.

Dinamo, cea mai mare deziluzie. „Câinii” au lătrat patru luni şi jumătate că vor titlul, că se vor întări, dar când a fost vorba de fapte, totul s-a schimbat. Nu doar că Ionuţ Negoiţă n-a cumpărat nimic notabil, dar şi-a cedat doi grei pe nimic, Gnohere şi Lazăr, slăbind echipa incredibil pentru startul lui 2017. În aceste condiţii, Dinamo, care e la doar trei puncte de campioană, va tremura şi pentru acel loc de play-off. Asta în condiţiile în care va rămâne măcar cu lotul actual.

Mediaşul a ars tot gazul în toamnă. Nou promovata a fost şi ea o revelaţie a primelor 21 de etape. Cu Llullaku şi Axente în formă, trupa lui Cristi Pustai, intrată şi ea brusc în insolvenţă, a slăbit peste iarnă ca un bolnav în fază terminală. Şi-a pierdut ambii golgheteri, primul plecând în Kazahstan, iar al doilea în Arabia Saudită. În plus, a fost depunctată cu trei puncte din cauza nerespectării criteriilor financiare de licenţiere şi cel mai probabil o vor lua rău la vale.

Craiova a schimbat cel mai puţin


    Gigi Mulţescu
Gigi Mulţescu

Oltenii au operat cele mai puţine modificări în această iarnă, fapt care le-a permis să rămână o echipă echilibrată. A plecat căpitanul Bogdan Vătăjelu la Sparta Praga, dar au venit Fajic, Barthe, Dimitrov, plus Mingote în poartă, ceea ce oferă soluţii. Alte pierderi n-a suferit trupa lui Mulţescu, africanul Rambe fiind mai degrabă dat afară. Astfel, CS U Craiova, aflată la 5 puncte de Viitorul, care înseamnă 3 după înjumătăţire, poate să continue să viseze frumos.

FotoJet (4) jpg
foto1 jpg
mihai bendeac jpg
Cutremur la granița Turciei cu Siria 6 februarie 2023 Foto AFP
cub toma caragiu png
alexandra dinub jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
calendar ortodox 2021 6 februarie sfintii cuviosi varsanufie cel mare si ioan profetul doxologia jpeg
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg