5 ruşini istorice ale naţionalei

Ultima actualizare:

    Jucătorii au părăsit  Campionatul European cu  capul plecat şi vor purta  multă vreme pe umeri  ruşinea cu Albania
Jucătorii au părăsit Campionatul European cu capul plecat şi vor purta multă vreme pe umeri ruşinea cu Albania

Fotbalul e frumos şi pentru că oferă frecvent surprize de neconceput, dar parcă românii încep să le cadă victimă tot mai des. Nici nu uităm bine de o ruşine, că vine alta peste noi, într-o formă mult mai gravă.

Chiar dacă e dureros, haideţi să ni le aducem aminte pe cele mai importante, cu speranţa că vom învăţa ceva din ele!

1. Partida de la Cluj din 2010

Partida jucată la Cluj a fost prima din campania de calificare pentru Mondialul din 2010 şi a rămas în istorie. Balticii le-au dat cu terenul în cap tricolorilor lui Victor Piţurcă, care şi-au compromis şansele încă din start. La scurt timp am rămas şi fără selecţioner, în locul lui Piţi venind Răzvan Lucescu. Nici el n-a reuşit să redreseze corabia, iar de aici a reieşit o altă catastrofă.

2. Penultimul meci din preliminarii pentru turneul din Africa de Sud

A fost un meci fără miză pentru România, penultimul din aceleaşi preliminarii pentru turneul final din Africa de Sud. Tricolorii erau eliminaţi de mult şi la Belgrad nu au putut opri asaltul sârbilor, primind o lecţie de fotbal. Scandalurile de dinaintea meciului, dar şi de după meci, l-au avut în prim-plan pe Mutu, acuzat că a pariat pe victoria adversarilor şi că a luat masa cu un interlop sârb. Am încheiat acea grupă de calificare pe locul 5. Sub noi a fost doar Feroe. 

3. „Dezastrul de la Kosice”

A rămas în memoria tuturor drept „Dezastrul de la Kosice”  şi a fost ultimul meci al lui Cornel Dinu ca selecţioner. Jocul a contat pentru preliminariile mondialului din SUA, iar această înfrângere ne compromisese şansele de calificare. Culmea ironiei, România a ajuns totuşi peste Oceanul Atlantic graţie unui parcurs de excepţie al echipei sub mandatul lui Puiu Iordănescu, groparul de duminică. 

4. Campania de calificare la Euro 2004

Tricolorii au suferit o nouă dramă în campania de calificare la Euro 2004, ratată de asemenea. În al treilea meci, jucat pe celebra „plajă” de pe fostul „23 august”, Romedhal, Tomasson şi Gravesen şi-au bătut joc de Mutu şi compania şi ne-au aruncat în braţele disperării după ce pierdusem şi precedentul meci de pe teren propriu, cu Norvegia. Atunci, ambele ţări nordice au încheiat grupa peste noi.

5. Meciul cu Albania de la Euro 2016

Cea mai recentă ruşine oferită de naţională. „Tricolorii” au fost învinşi în ultimul meci de la Euro 2016, de o formaţie cu care până acum 10 ani se distrau de fiecare dată când o întâlneau. Acum, dincolo de rezultat, a fost ruşinoasă şi prezentarea pe teren a jucătorilor, care au fost depăşiţi la toate capitolele de albanezi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Viktor Orban shutterstock 1649868622 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net