Adi, scoate banii!

Ultima actualizare:

    Mutu a avut numai  probleme după plecarea  pe uşa din dos de  la Chelsea Londra
Mutu a avut numai probleme după plecarea pe uşa din dos de la Chelsea Londra

Scandalul "Cocaina", rămas nerezolvat din 2004, a trecut şi Oceanul, despre conflictul Mutu - Chelsea ajungând să se vorbească şi pe plajele însorite din Florida. Americanii s-au sesizat în cazul "Briliantului" deoarece clubul londonez a solicitat punerea sub sechestru a celor trei imobile de la Miami aflate în proprietatea românului.

Cum internaţionalul român a pierdut până acum toate luptele duse în justiţie, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne şi la Tribunalul Federal Elveţian, s-a pus problema unei eventuale executări silite a lui Mutu prin confiscarea averii.

Astfel, aflând că actualul jucător al Cesenei deţine numai în America proprietăţi în valoare de aproximativ cinci milioane de dolari, Chelsea a cerut punerea acestora sub sechestru. Evident, avocaţii lui Mutu n-au fost de-acord şi au protestat, motivând că e o încălcare gravă a drepturilor fotbalistului.

Din păcate, răspunsul Tribunalului Districtului de Sud din Florida îl poate pune pe Mutu în situaţia neplăcută de a-şi pierde cele trei case pe care le-a achiziţionat împreună cu soţia sa, Consuelo.

"E normal ca un club, care plăteşte o sumă importantă de transfer unui alt club, să solicite daune financiare în cazul în care contractul e rupt unilateral, din vina jucătorului", a precizat judecătorul Federico Moreno.

Acum rămâne de văzut în ce măsură proprietăţile imobiliare vizate de Chelsea mai pot fi executate în contul datoriei de 17 milioane de euro, ţinând cont de faptul că Mutu s-a asigurat în acest sens. "Acele case nici nu mai sunt pe numele lui", a confirmat fostul impresar Ioan Becali.

Fostul impresar Ioan Becali, care reprezintă în continuare interesele lui Adi Mutu, inclusiv în încercarea de a stinge „războiul" cu Chelsea, consideră că decizia tribunalului american n-are absolut nici o importanţă.

„Totul depinde de cum ne înţelegem noi cu englezii. Oricum, deja pretenţiile lor scăzuseră la două milioane. Eu sper ca în final Mutu să plătească în jurul a un milion de euro. Cei de la Chelsea au înţeles că Mutu nu are de unde să scoată 17 milioane", a declarat încrezător Becali.

De asemenea, fostul agent de jucători a declarat că tribunalul american nu este ultima instanţă care analizează situaţia lui Mutu: „Ne mai judecăm pe la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi prin alte părţi".

Cronologia scandalului Mutu - Chelsea

August 2003: Chelsea îl cumpără pe Mutu de la Parma în schimbul a 22,5 milioane de euro, românul semnând un contract pe cinci ani, cu un salariu de trei milioane de euro şi un bonus la semnătură.Octombrie 2004: în urma unui control antidoping, Mutu este depistat pozitiv cu cocaină, iar Chelsea îi reziliază imediat contractul. De asemenea, Mutu este suspendat din toate competiţiile timp de şapte luni.Mai 2006: Chelsea solicită la FIFA compensaţii financiare în valoare de 17.173.990 de euro, cerere admisă în mai 2008 de Camera de Soluţionare a Disputelor din cadrul forului mondial.Iunie 2009: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul lui Mutu.Iunie 2010: Tribunalul Federal Elveţian a respins ca nefondat recursul fotbalistului la sentinţa dată de TAS.

Mutu, făcut alcoolic de fani la ultimul meci al Cesenei!

Interminabila poveste cu amenda de la Chelsea nu e singura problemă cu care se confruntă Mutu în aceste zile. Nici pe plan profesional lucrurile nu-i merg deloc bine, Cesena fiind aproape de retrogradare.

simeon stalpnicul png

Mai mult, fanii l-au huiduit copios pe Mutu la meciul cu Catania (0-0) disputat miercuri seară acasă, reproşându-i forma slabă din ultima perioadă completată cu escapadele din viaţa extra-sportivă.

"Mutule, lasă alcoolul, ia şi bea RedBull că îţi dă aripi", a fost mesajul afişat pe un banner de suporterii echipei italiene, aluzie la numeroasele nopţi pierdute prin baruri de fotbalistul român.

Din afaceri nu prea mai câştigă

De-a lungul timpului Adi Mutu a avut mai multe afaceri, însă succesul nu prea i-a surâs. Oficial, pe numele lui există două societăţi comerciale: Universals Sports, care este administrată de mama sa, Rodica, şi Adrian Mutu Digital SRL, înfiinţată în anul 2008.

simeon stalpnicul png

"Briliantul" s-a asociat cu diverşi oameni cu bani şi în alte afaceri. A avut un restaurant la Piteşti şi are acţiuni la o companie producătoare de articole vestimentare, "Souvenir Clubbing". În 2008 s-a lansat şi "vinul lui Mutu", numit "Il Dieci", produs cu care internaţionalul român a avut succes în Italia.

Averea lui Adi Mutu din SUA

O casă cu patru dormitoare situată pe un teren de 5.474 de metri pătraţi în Coral Gable, construită în 2006, evaluată la 1,7 milioane de dolari şi cumpărată în 2008 pentru 2,6 milioane de dolari.

O casă cu trei dormitoare situată pe un teren de 4.671 de metri pătraţi în Coral Gable, construită în 1951, evaluată la 604.000 de dolari şi cumpărată în 2007 pentru 1,4 milioane de dolari.

 Un apartament cu două camere (2.028 metri pătraţi) într-un imobil de tip condominiu din Miami, evaluat la 558.000 de dolari şi cumpărat în 2006 pentru 975.000 de dolari.

Explicaţiile «Briliantului»

Decizia Tribunalului din Florida de a permite celor de la Chelsea să-i execute lui Mutu averea a fost comentată şi de fotbalistul român.

"Nu există nici o poprire pe proprietăţile mele de la Miami. Oricum, pe 15 martie fac apel, pentru că apelul poţi să-l faci de două ori. Deci mai durează", a declarat jucătorul Cesenei pentru Realitatea tv.

Pe de altă parte, Mutu speră să se înţeleagă cât mai repede în mod amiabil cu Chelsea şi să pună punct acestei probleme care-l macină de ani buni. "Procesul e pe final, dar eu am avut câteva întâlniri cu cei de la Chelsea pentru a negocia o înţelegere. Ce va fi, nu ştiu încă. Totul durează de atât de mult timp că nici nu mai ştiu fazele procesului", spune "Briliantul".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net