Alarmă pentru viitor: la tineret suntem «carne de tun»

Ultima actualizare:
Belu-Iordache a jucat mai  puţin de un sfert  de oră în Anglia
Belu-Iordache a jucat mai puţin de un sfert de oră în Anglia

Joi seară, naţionala de tineret antrenată de Emil Săndoi s-a predat la scor de neprezentare (0-3) în faţa Angliei, dovedind faptul că viitorul fotbalului românesc n-arată deloc bine.

Într-o perioadă în care „dubla" naţionalei mari cu Ungaria şi Olanda acaparează întreaga atenţie, reprezentativa Under 21 a României s-a deplasat cu gânduri mari în Anglia, pentru un amical de lux care trebuia să arate adevărata valoare a puştilor convocaţi de Emil Săndoi. Din păcate, românii au părăsit terenul din Wycombe cu coada între picioare, spulberaţi de tinerii britanici cu un categoric 3-0, scor care putea fi însă mult mai mare.

„Anglia, prea bună pentru România!", a remarcat site-ul UEFA, în timp ce presa din Albion a constatat la unison fotbalul slab, sub aşteptări, practicat de tricolori. Pentru noi, singura scuză a fost faptul că englezii, pregătindu-se pentru Europeanul Under 21 din vară, au putut alinia vechea generaţie de fotbalişti, cu un an sau doi mai în vârstă decât românii.

Noua echipă creată de Emil Săndoi a fost depăşită la toate capitolele, englezii având o posesie a mingii de aproape 75 la sută. Prin apărarea noastră s-a trecut ca prin brânză, portarul Brănescu de la Juventus Torino fiind lăsat deseori singur cu atacanţii adverşi.

Mai îngrijorător e că românii n-au contat deloc nici în ofensivă. Au avut o singură ocazie de gol, în startul partidei, atunci când au cerut pe bună dreptate penalty la un henţ în careu.

Stelistul Iancu, dinamovistul Nica, vasluianul Stanciu şi ceilalţi jucători ai lui Săndoi sunt datori să-şi ia revanşa luni, într-un alt amical puternic, pe terenul Franţei, la Blois. Acestea sunt ultimele partide de verificare ale naţionalei Under 21 înainte de startul preliminariilor Euro 2015, la 7 iunie, în Insulele Feroe. Grupa e una de foc, principalele adversare ale României fiind Germania, Muntenegru şi Irlanda.

ianis
ianis

Pentru fotbalul juvenil românesc, o rază de speranţă ar putea veni în următorii ani de la fiul fostului mare internaţional Gică Hagi. Ianis a debutat deja la naţionala Under 15 a României, iar la unul dintre ultimele meciuri s-a remarcat cu un gol din afara careului, execuţie asemănătoare celor care l-au făcut celebru pe tatăl său.


    Belu-Iordache a jucat mai  puţin de un sfert  de oră în Anglia
Belu-Iordache a jucat mai puţin de un sfert de oră în Anglia

Printre cei care au evoluat la Wycombe s-a numărat şi Claudiu Belu-Iordache, noua cucerire a Mădălinei Pamfile, cunoscuta devoratoare de fotbalişti. Iubitul „elevei lui Mazăre" n-a jucat însă decât ultimele 12 minute ale meciului, fundaşul dreapta al Concordiei Chiajna fiind direct responsabil pentru golul al treilea marcat de englezi.

Ioan Andone, antrenor: „Nu am văzut meciul, scorul mi se pare totuşi cam aspru. Anglia este o forţă la nivel de juniori şi tineret, au câştigat competiţii majore, este greu să te lupţi cu astfel de forţe ale Europei. La ei investiţiile sunt uriaşe la nivelul loturilor naţionale, începând cu copiii de 12-13 ani. E greu să ne comparăm cu ei".

Emerich Ienei, fost selecţioner: „Scorul este prea mare, mă gândesc că nu aceasta este diferenţa reală de valoare dintre tineretul nostru şi cel al Angliei. Nu am văzut meciul, dar am vorbit cu persoane care l-au văzut şi mi-au spus că nu am jucat atât de slab. Se încearcă formarea unei noi echipe şi acest lucru s-ar face în timp, nu peste noapte".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro