"Am venit pentru bere, nu pentru meci!"

Ultima actualizare:

    Berea nu a lipsit  din mâinile  fanilor englezi
Berea nu a lipsit din mâinile fanilor englezi

Pentru români a fost tot timpul o mană cerească să cadă în cupele europene cu o echipă din Anglia. În ciuda şanselor mici de calificare, reţeta financiară e tot timpul una excelentă, atât pentru cluburile de fotbal, cât şi pentru patronii de baruri şi restaurante.

Iar Manchester City nu putea face excepţie de la această regulă. Proprietarii afacerilor din Centrul Vechi al Bucureştiului şi-au făcut planul imediat după tragerea la sorţi de la Nyon. Puburile, terasele, cafenelele şi restaurantele din zona Unirii s-au aprovizionat cu mii de litri de bere în aşteptarea setoşilor din Marea Britanie. Iar când a apărut informaţia că aceştia au alocate nu mai puţin de 3.000 de bilete, succesul părea garantat. 

Partida a avut loc după închiderea ediţiei

Problemele au intervenit însă luni în jurul prânzului, când un avion Carpatair care trebuia să-i aducă de la Manchester la Bucureşti a luat foc chiar înainte de decolare şi mulţi fani au trebuit să-şi anuleze deplasarea. Apoi, în ultimul moment, alte câteva sute au refuzat să mai vină în România din motive personale, astfel că în ţara noastră n-au mai ajuns într-un final decât 500. Nici o dramă însă! Aceştia au fost consumatori profesionişti, fără limită la pungă şi suficient de maturi încât să nu creeze probleme. Printre ei nu s-a aflat nici un huligan de genul celor care s-au bătut cu ruşii la Marsilia, în timpul Euro 2006, ci doar „cetăţeni” simpli, aşa cum le e şi numele.

Albaştrii au ajuns în Centrul Vechi în jurul orei 14.00, când soarele bătea nemilos, şi au început să-şi creeze propriul colţ. Au „confiscat” un gang umbros care uneşte Strada Lipscani cu Strada Blănari şi l-au decorat ca pe o peluză a stadionului Etihad. Apoi, berile au început să curgă, iar cântecele, recitate cu un accent care face imposibilă traducerea lor, să răsune din Centrul Vechi.

„Din păcate suntem 500, restul n-au mai venit şi a trebuit să dăm biletele înapoi. Era frumos dacă chiar ajungeam 3.000 la Bucureşti, dar meciul nu e foarte atractiv pentru noi. Suntem mai mult curioşi de oraş, pentru că e o deplasare pe care n-o mai făcusem până acum, deşi am auzit lucruri frumoase. Practic, am venit mai mult pentru bere, decât pentru meci!”, spune amuzat unul dintre fanii „cetăţenilor”.

Cu toţii au luat acest tur de play-off al Ligii Campionilor ca pe o excursie, conştienţi fiind că de calificare va veni vorba peste o săptămămână, la Manchester, şi încrezători că ea nu va fi ratată.

Credeau că Astra e tot din Bucureşti

Mulţi dintre englezii care au venit să vadă Steaua – Manchester City pe Arena Naţională voiau să mai rămână în Capitală încă trei zile şi să asiste şi la turul dintre Astra şi West Ham United, din Liga Europa. Aceştia au rămas însă şocaţi când le-am dezvăluit că trupa lui Slaven Bilic o va înfrunta pe cea a lui Şumudică la peste 60 de kilometri distanţă, aproape de graniţa cu Bulgaria, nu la Bucureşti. Cei mai mulţi au decis pe loc să anuleze acest plan şi să se întoarcă în Anglia. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net