Antrenorul Laszlo Balint a demisionat de la UTA

Ultima actualizare:

Afectat de rezultatul mai puțin bune din ultimul timp, Laszlo Balint (42 de ani) a decis să se despartă de UTA. Acesta anunțase clubul că e dispus să renunțe la postul de antrenor înaintea partidei pe care formația arădeană a terminat-o la egalitate, 1-1, cu Rapid, la București, în etapa cu numărul 23 din Liga 1.

Laszlo Balint a fost extrem de afectat de evoluția din meciul cu Rapid (Foto: sportpictures.eu)
Laszlo Balint a fost extrem de afectat de evoluția din meciul cu Rapid (Foto: sportpictures.eu)

Clubul UTA a fost cel care a anunţat încetarea raporturilor contractuale cu antrenorul Laszlo Balint. Într-un comunicat, s-a precizat că despăriţirea s-a oficializat de comun acord şi la solicitarea antrenorului: "Este un moment pe care nu ni-l doream să se întâmple acum şi mai ales în acest mod. Ţelul nostru comun ar fi trebuit să facă această călătorie împreună mult mai lungă. Din păcate fotbalul este un fenomen imprevizibil şi de multe ori nedrept, aduncându-ne în situaţia ca uneori să alegem tratamente dureroase pentru a preîntâmpina o acutizare a bolii. Pentru UTA, Laszlo Balint va rămâne antrenorul alături de care am reuşit promovarea şi apoi consolidarea în prima ligă. Nu vom uita niciodată faptul că la venirea sa la Arad, echipa nu avea nicio perspectivă de promovare, iar atmosfera din jurul ei devenise una de resemnare şi chiar dezinteres. Priceperea sa tactică, ambiţia şi mentalitatea sa de învingător ne-au transformat în doar câteva săptămâni într-o forţă a campionatului, ne-au readus în prim planul fotbalului românesc, dar mai ales a reaprins scânteia spiritului utist. Despărţirea noastră este un sacrificiu făcut de ambele părţi tocmai pentru a nu periclita rezultatul muncii sale. Însă continuăm să avem încredere în calitatea profesională şi umană a lui Laszlo Balint, aşa cum nu ne îndoim că şi UTA va rămâne un reper important în cariera sa de antrenor, inclusiv din punct de vedere sentimental. Îi dorim mult succes pe mai departe şi îi mulţumim pentru toată munca sa la UTA!".

UTA i-a mulțumit public lui Laszlo Balint
UTA i-a mulțumit public lui Laszlo Balint

UTA se află pe locul 10, cu 28 de puncte după 23 de etape. Gruparea nu a mai câştigat în Liga 1 din 25 octombrie 2021. De atunci, a înregistrat cinci rezultate de egalitate şi cinci înfrâmgeri.

Balint era la UTA din 2019 şi mai avea contract până în vară. El a reuşit să promoveze cu gruparea arădeană în prima ligă, în urmă cu două campionate.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net