Au rămas „fraţi” şi pe bancă. Henry şi Vieira, primul duel ca antrenori


    Antrenorii Henry şi Vieira, adversari îm meciul Monaco - Nice
Antrenorii Henry şi Vieira, adversari îm meciul Monaco - Nice

Foşti coechipieri la Arsenal şi naţionala Franţei, Thierry Henry şi Patrick Vieira au fost în premieră adversari ca antrenori.

Meciul AS Monaco – Nice (1-1) din campionatul Franţei, disputat miercuri, a consemnat cel mai interesant duel între tehnicieni din acest sezon al fotbalului continental.

Ca fotbalişti, francezii Henry şi Vieira au colecţionat împreună şapte trofee, dintre care două titluri de campioană în Anglia cu Arsenal, dar şi o Cupă Mondială, în 1998, cu naţionala din Hexagon. Practic, Henry şi Vieira au împărţit vestiarul „tunarilor” londonezi timp de şase sezoane (1999 - 2005), iar la reprezentativa „cocoşilor galici” au evoluat împreună nu mai puţin de 12 ani (1997 – 2009).

Peste toate, între Henry şi Vieira s-a legat o prietenie strânsă, care continuă şi după ce ambii şi-au agăţat ghetele în cui. Cei doi super-fotbalişti în vârstă de 41, respectiv 42 de ani, se află acum la începuturile carierei de antrenor, iar destinul a făcut ca ei să se întâlnească destul de repede în meci direct, ca adversari.

Dacă Henry e la primul an ca principal, pe banca monegascilor de la AS Monaco, Vieira a debutat ca tehnician în Statele Unite, pentru ca în 2018 să preia frâiele grupării din Nisa. Confruntarea dintre „fraţii” Henry şi Vieira nu putea să se încheie decât la egalitate (1-1) într-un derby al Coastei de Azur în care prestaţia jucătorilor a fost eclipsată de ineditul duel al celor doi tineri antrenori.

Bancnotele care valorează 1800 de lire
Kanye West si Julia Fox jpg
Ceapă
bacteria care te poate ucide
Zile libere legale în 2023
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Doliu in perioada Craciunului
pele gettyimages 841963610 jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
soldati marele razboi foto imagoromaniae jpg
image
image
image
image
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png