Bayern şi Chelsea se bat pe 3 milioane €

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Primul mare meci al sezonului european este programat diseară, în Cehia. Bayern Munchen, câştigătoarea Ligii Campionilor, va juca, de la ora 21.45, în direct la DigiSport 1, contra englezilor de la Chelsea, câştigătorii Ligii Europa.

Un noul duel Guardiola - Mourinho. „Nu ştiu de ce a ales Bundesliga. Probabil pentru că e un campionat unde eu nu o să antrenez prea curând". Declaraţia lui Jose Mourinho, datată ianuarie 2013, când s-a aflat că următorul antrenor al lui Bayern va fi Guardiola, spune multe despre relaţia dintre cei doi tehnicieni.

Niciunul nu se gândea că se vor reîntâlni prea curând. Destinul, Benitez, Heynckes, Chelsea şi Bayern Munchen, sau toţi la un loc, au făcut ca făcut ca lucrurile să stea altfel.

Chelsea a câştigat sezonul trecut Liga Europa, Bayern a triumfat în Liga Campionilor, apoi Mourinho a ales să revină la fosta sa echipă londoneză şi piesele din puzzle s-au aranjat perfect.

Rejucarea finalei Ligii Campionilor din 2012. Supercupa Europei va fi o rejucare a finalei Ligii Campionilor din 2012, pierdută atunci de bavarezi pe propriul teren, la penalty-uri, dar, dacă echipele au rămas în mare parte aceleaşi, antrenorii s-au schimbat.

Di Matteo e istorie la Chelsea din noiembrie 2012,  Heynckes a fost pensionat „forţat" de şefii lui Bayern în această vară.

„Eden Arena", gazdă în premieră. Din 1998, competiţia a fost găzduită de arena „Louis II", din Monaco. UEFA a luat recent decizia de a oferi competiţia şi altor ţări, iar în acest an, în premieră, gazda va fi „Eden Arena", din Praga. Un stadion de 21.000 de locuri.

Trofeu apărut din ideea unui jurnalist. Supercupa Europei a apărut în 1972, la ideea unui jurnalist, Andrew Witkamp, de la „De Telegraaf". El dorea un meci care să arate clar cine e cea mai bună echipă a Europei. Până în 1999, Supercupa s-a disputat între deţinătoarea Cupei Campionilor şi cea a Cupei Cupelor, apoi, după dispariţia ultimeia, locul a fost ocupat de câştigătoarea Cupei UEFA (Liga Europa din 2009).

Câştigătoarea se umple de bani. Câştigătoarea Supercupei Europei se va alege cu 3 milioane de euro. Învinsa va primi cu 800.000 de euro mai puţin.

simeon stalpnicul png

Din vara lui 2009, la un an după ce Guardiola a preluat-o pe Barca, venit de la echipa secundă, cei doi s-au duelat în fiecare an. Cele mai spumoase, dar şi mai dure întâlniri s-au produs între 2010 şi 2012, când ambii au fost antrenorii rivalelor Real şi Barcelona.

simeon stalpnicul png

După corecţia suferită în primul „El Clasico", 0-5, Mourinho şi-a revenit, a început să mai echilibreze bătăliile cu Pep, şi să câştige şi războaie. Ultima întâlnire directă, din aprilie 2012, a adus o victorie a Realului pe „Camp Nou" şi a bătut în cuie titlul „albilor".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net